Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +12 °C
Skaidrs
Ceturtdiena, 28. marts
Ginta, Gunda, Gunta

Atcelta prasība mājputnus turēt slēgtā telpā

Valdība trešdien akceptēja grozījumus biodrošības pasākumos dzīvnieku turēšanas vietām, ar to atceļot putnu gripas dēļ noteikto prasību par mājputnu turēšanas ierobežojuma periodu, vēsta Zemkopības ministrija (ZM).

Ministrija pārskatīt mājputnu turēšanas iekštelpās aizlieguma termiņu nolēma pēc konsultācijām ar Latvijas Ornitologu biedrību un Pārtikas un veterināro dienestu un pēc aktuālās situācijas apzināšanas Eiropā.

Grozījumi līdztekus arī noteic, ka mājputnu īpašniekiem, kuri mājputnus tur olu vai gaļas iegūšanai mājsaimniecībā patēriņam savām vajadzībām vai tur mājputnus inkubējamo olu iegūšanai, lai tās izmantotu mājsaimniecības vajadzībām, turpmāk nevajadzēs izstrādāt biodrošības pasākumu plānu, jo šādu mājsaimniecību darbība nerada lielu risku infekcijas slimību izplatībai.

Noteikumos precizēta prasība mājputnu īpašniekiem nodrošināt, lai nepiederošas personas neiekļūst mājputnu turēšanas vietā.

Precizēta prasība, ka arī tiem mājputnu īpašniekiem, kuri tur mājputnus nelauksaimnieciskiem nolūkiem (izņemot kā mājas (istabas) dzīvniekus), ir jāievēro noteikumos reglamentētie biodrošības pasākumi. 

Top komentāri

Spidola Bezole
S
Un kad, beidzot, tiks atcelti likumi, Par prezidentu privlegijam, par diplomatu izdienas pensijam, Par privlegijas Saeimas deputatiem.....???
Vara
V
Latvija idioti, kuri ir pie varas imite debilas aktivitates, lai sie idioti demonstretu ka vini strada un pat to vini, sie idioti, sanem loti, loti lielas algas. Kapec Latvija, kops ir atjaunota Latvijas valsts neatkariba, ministru, prezidenta, ierednu, deputatu amatos ir vieni kretini, idioti, zagli, debiliki???? Sis idiotiskais lemums par majputnu turesanu iekstelpas paradija Latvijas idiotu "izcelo" speju, ierobezot putnu un cilveku brivibu, bez jel kada pamata. Ka var aizliegt kadam putnam, vai tas ir majputnis vai savvalas putnis, staigat vai lidot pa aru, jo vins to velas??? To laikam zina vinigi izcilais idiots ZZS loceklis Duklavs. Kapec Lietuva sis stulbais ierobezojums pastaveja tikai 2 nedelas?? Tapec ka lietuvisi saprata, ka ir izdarijusi stulbu lemumu un to nekavejoties atcela.
Skatīt visus komentārus

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli

Kariņa liktenis premjeres rokās

Viens no Vienotības valdes locekļiem Cēsu mērs Jānis Rozenbergs intervijā Agnesei Margēvičai atzīst, ka situācija partijai ir ļoti sarežģīta un neko nedarīt tā vairs nevar atļauties.

Ziņas

Vairāk Ziņas


Politika

Vairāk Politika


Rīgā

Vairāk Rīgā


Novados

Vairāk Novados


Kriminālziņas

Vairāk Kriminālziņas