Laika ziņas
Šodien
Daļēji apmācies
Rīgā +6 °C
Daļēji apmācies
Sestdiena, 20. aprīlis
Mirta, Ziedīte

Atgriežoties siltam laikam, vairākus cilvēkus sadzēluši kukaiņi un sakodušas čūskas

Sestdien vairāki cilvēki meklējuši medicīnisko palīdzību pēc gūtajiem kukaiņu vai čūsku kodumiem, aģentūrai LETA pastāstīja Neatliekamās medicīniskās palīdzības dienesta pārstāve Sarmīte Skujiņa.

Kurzemē kāds 56 gadus vecs vīrietis strādājis mājas pagalmā, kad viņu potītes apvidū sakodusi čūska, savukārt 65 gadus vecu vīrieti čūska sakodusi plaukstā brīdī, kad viņš to mēģinājis paņemt rokās. Pēc čūskas koduma pirkstā pie mediķiem vērsās arī kāda 53 gadus veca sieviete Pierīgā, kura bija strādājusi piemājas dārzā.

Ar smagu alerģisku reakciju pēc sirseņu koduma slimnīcā nogādāts kāds 29 gadus vecs vīrietis. Pēc divu sirseņu dzēliena vīrietim sākusies smaga alerģiska reakcija, kā rezultātā vīrietis nokritis un zaudējis samaņu.

Kurzemē kādu 47 gadus vecu sievieti galvā sadzēla bites, pēc kā sievietei uz sejas radās tūska. Līdzīga organisma reakcija bijusi arī kādai 23 gadus vecai sievietei Latgalē, kuru, dzerot sulu, mutē sadzēla lapsene, kā arī kādai 49 gadus vecai sievietei Kurzemē, kuru lapsene sadzēla rokā.

Mediķi atgādina, ka, atgriežoties siltiem laikapstākļiem, palielinās risks gūt kādu kukaiņu vai čūsku kodumus. Dzēlienu vai kodumu izraisītu alerģisku reakciju gadījumā mediķi aicina iedzīvotājus meklēt medicīnisko palīdzību.

Kopumā aizvadītajā diennaktī mediķi saņēma 1308 izsaukumus, no kuriem 321 bija saistīti ar traumām.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Ziņas

Vairāk Ziņas


Politika

Vairāk Politika


Rīgā

Vairāk Rīgā


Novados

Vairāk Novados


Kriminālziņas

Vairāk Kriminālziņas