Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +5 °C
Skaidrs
Pirmdiena, 13. maijs
Ira, Iraīda, Irēna, Irina

Atkal oficiāli pagarināts Gaismas pils projekta beigu termiņš

Atkal oficiāli pagarināts Latvijas Nacionālās bibliotēkas (LNB) projekta īstenošanas termiņš, portālu Diena.lv informēja parlamentā.

Saeima ceturtdien, 12.septembrī, otrajā lasījumā kā steidzami pieņemti grozījumi LNB projekta īstenošanas likumā, nosakot, ka bibliotēkas projekts īstenojams līdz 2014.gada 31.decembrim. Likums grozīts, ņemot vērā, ka līdz šī gada beigām LNB projektu nebūs iespējams pabeigt.

LNB projekts ietver gan ēkas būvniecību, ko plānots pabeigt līdz šī gada 20.decembrim, un infrastruktūras izveidi un nodošanu ekspluatācijā, gan arī bibliotēkas aprīkošanu ar mēbelēm un iekārtām, līdzšinējās bibliotēkas pārcelšanos un grāmatu krājumu pārvietošanu uz jaunajām telpām. 

Grozījumi nosaka, ka bibliotēkas projekts kopumā jānoslēdz līdz nākamā gada beigām saskaņā ar projekta īstenošanas Uzraudzības padomes apstiprināto projekta īstenošanas darbu un to finansējuma plānu un grafiku.

Grozījumi arī nosaka, ka ar projekta īstenošanu saistītie norēķini būs jāveic līdz 2016.gada beigām, kad tiks slēgts Kultūras ministrijas konts Valsts kasē, kurā uzkrāti valsts budžeta līdzekļi.

Jau vēstīts, ka LNB jaunās ēkas būvniecības termiņi vairākkārt pārcelti. Saskaņā ar pašreizējiem plāniem to pabeigt plānots līdz 2013.gada beigām, bet jaunās ēkas svinīgā atklāšana apmeklētājiem plānota 2014.gada vidū. Patlaban vēl notiek projekta infrastruktūras izbūve.

Bibliotēkas būvdarbus veic Nacionālā būvkompāniju apvienība, ko veido trīs lielākie Latvijas būvuzņēmēji – SIA Re&Re, a/s RBSSKALS un SIA Skonto būve.


Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli

Jaunnedēļ gaidāms mierīgs un silts laiks

Jaunnedēļ Latvijā ieplūst silta gaisa masa, kas noteiks gaisa temperatūras paaugstināšanos, daudzviet termometra stabiņam pakāpjoties līdz +20 grādu atzīmei, liecina Latvijas Vides, ģeoloģijas u...

Ziņas

Vairāk Ziņas


Politika

Vairāk Politika


Rīgā

Vairāk Rīgā


Novados

Vairāk Novados


Kriminālziņas

Vairāk Kriminālziņas