Laika ziņas
Šodien
Apmācies
Rīgā 0 °C
Apmācies
Sestdiena, 20. aprīlis
Mirta, Ziedīte

Augulis neredz problēmas atrast pensiju indeksācijai trūkstošos 1,6 miljonus eiro

Šā gada valsts budžets pildās pietiekami labi, tāpēc nebūs problēmu atrast plānotajai pensiju indeksācijai trūkstošos 1,6 miljonus eiro, otrdien Latvijas Televīzijas raidījumā Rīta panorāma sacīja labklājības ministrs Uldis Augulis (Zaļo un zemnieku savienība).

"Kaut gan Finanšu ministrija norāda, ka fiskālais rāmis mums to īsti neļauj, tomēr mēs gribam pierādīt, ka ļauj," sacīja Augulis.

Ministrs gan atzina, ka pensionāri aizvien nav īsti apmierināti ar gaidāmo pensiju indeksāciju, taču, neraugoties uz to, ir skaidrs, ka arī salīdzinoši neliela indeksācija ir solis pareizajā virzienā.

Jau vēstīts, ka no septembra rudenī plānotās pensiju indeksācijas rezultātā dažādas pensijas, pabalsti un atlīdzības pieaugs par 4,12 līdz 15,68 eiro, liecina Labklājības ministrijas (LM) aprēķini. Indeksācija attieksies ne tikai uz vecuma vai izdienas pensiju saņēmējiem, bet arī invaliditātes un apgādnieka zaudējuma pensijas, apbedīšanas pabalsta, darbaspēju zaudējuma atlīdzības un atlīdzības par apgādnieka zaudējumu saņēmējiem.

Indeksācijas izmaksas tiek lēstas 11 856 853 eiro apmērā, no kā valsts budžetā ir paredzēti 10 231 391 eiro, tādējādi papildus nepieciešami vēl 1 625 462 eiro.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli

Šeit ir Latvija un viena valsts valoda – latviešu

Par ārlietu ministra maiņu, krievu valodu kā instrumentu Krievijas ģeopolitisko mērķu sasniegšanai mūsu publiskajā telpā un par globālo nenoteiktību intervijā Agnesei Margēvičai spriež politolo...

Ziņas

Vairāk Ziņas


Politika

Vairāk Politika


Rīgā

Vairāk Rīgā


Novados

Vairāk Novados


Kriminālziņas

Vairāk Kriminālziņas