Laika ziņas
Šodien
Apmācies
Rīgā +8 °C
Apmācies
Piektdiena, 29. marts
Agija, Aldonis

Austrumu slimnīcas vadību nolemj uzticēt ilgus gadus pārtikas rūpniecībā strādājušajam Staņēvičam

Rīgas Austrumu klīniskās universitātes slimnīcas (RAKUS) valdes priekšsēdētāja amatā apstiprināts bijušais Food Union vadītājs Eiropā Normunds Staņēvičs, aģentūrai LETA apstiprināja RAKUS padomes loceklis Valts Ābols.

Staņēvičs ieguvis izglītību Konkordijas Starptautiskajā universitātē Tallinā, Igaunijā, un ieguvis bakalaura grādu starptautiskajā uzņēmējdarbības vadībā, liecina aģentūras LETA arhīvs.

Savulaik Staņēvičs bijis arī AS "Preses nams" padomes priekšsēdētājs, AS "Diena" valdes priekšsēdētājs un AS "Rīgas piena kombināts" valdes priekšsēdētājs. Pērnā gada februāra sākumā viņš atstājis piena produktu ražotāja un izplatītāja "Food Union" grupas vadītāja Eiropā amatu.

RAKUS aģentūru LETA informēja, ka jaunajā amatā Staņēvičs darbu uzsāks 8.maijā.

Iezīmējot turpmāko slimnīcas attīstības vīziju, Staņēvičs pauž apņemšanos slimnīcai kļūt par līderiem Latvijas medicīnas aprūpes sistēmā, "nodrošinot uz pierādījumiem un inovācijām balstītu izcilību pacientu ārstēšanā un aprūpē, kā arī pētniecības un mūžizglītības nodrošināšanā".

"Šajos nozarei izaicinošajos laikos mana prioritāte saskan ar slimnīcas misiju - augsta līmeņa veselības aprūpes pakalpojumi, kā arī esošā un topošā ārstniecības personāla izglītošanu,” paudis jaunais slimnīcas vadītājs.

Konkurss uz slimnīcas valdes priekšsēdētāja amatu tika izsludināts 2022.gada 25.oktobrī, un tika izveidota valdes priekšsēdētāja amata kandidātu nominācijas komisija. Kandidātu novērtēšana notika četrās kārtās.

Ābols informēja, ka sākotnēji slimnīcas valdes priekšsēdētāja amatam bija pieteikušies 23 kandidāti.

Viņš atzina, ka RAKUS, iespējams, ir pati kompleksākā organizācija, kāda Latvijā darbojas. Lai vadītu tādu organizāciju, tai skaitā transformācijas procesus, kas nepieciešami stratēģijas realizēšanai, ir vajadzīgs cilvēks ar tiešām atbilstošām kompetencēm un pieredzi.

Kandidātu atlases procesā esot bijušas skaidri redzamas Staņēviča spēcīgākās kompetences, tas ir, spēja vienot lielus un ļoti atšķirīgus kolektīvus kopīgu mērķu sasniegšanai, spēja vadīt un transformēt liela mēroga un augstas sarežģītības procesus, kā arī spēcīgas finanšu vadības un labas pārvaldības prakses iedzīvināšanas prasmes.

Tāpat Staņēvičam esot ļoti laba izpratne par to, cik būtiska ir efektīva un atklāta komunikācija ar sabiedrību un visām ieinteresētajām pusēm.

Pēc Ābola paustā, jaunajam vadītājam priekšā stāv daudzi augstas sarežģītības uzdevumi - virzība kompetences centra izveidei onkoloģijas jomā, investīcijas projektu vadīšana, apjomīgu organizatorisku pārmaiņu sagatavošana un realizēšana.

Tāpat nākotnē būtiski nodrošināt slimnīcas digitālās transformācijas procesu un nodrošināt slimnīcas finansiālo veiktspēju šī brīža krīzes apstākļos.

No 2018. līdz 2023.gadam RAKUS valdes priekšsēdētājs bija Imants Paeglītis. Šī gada sākumā beidzas Paeglīša piecu gadu pilnvaru termiņš, bet uz vēl vienu termiņu viņš nolēma nekandidēt. Arī Paeglītis nebija nācis no medicīnas nozares - pirms darba slimnīcā viņš karjeru bija veidojis Ceļu satiksmes drošības direkcijā.

No janvāra RAKUS valdes priekšsēdētāja pienākumus uz laiku pildīja slimnīcas Neatliekamās medicīnas un pacientu uzņemšanas klīnikas vadītājs, ārsts Aleksejs Višņakovs. Viņš jau sākotnēji esot norādījis, ka gatavs iesaistīties tieši krīzes risināšanas posmā, noregulējot attiecības starp Latvijas Onkoloģijas centra ārstiem un slimnīcas vadību, piebilda Ābols.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Ziņas

Vairāk Ziņas


Politika

Vairāk Politika


Rīgā

Vairāk Rīgā


Novados

Vairāk Novados


Kriminālziņas

Vairāk Kriminālziņas