Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +13 °C
Skaidrs
Otrdiena, 14. maijs
Elfa, Elvita, Aivita, Krišjānis

Baltijas valstu prezidenti par saldējumu grib maksāt ar eiro

Ceturtdien, 31.oktobrī, Bīriņu pilī notika ikgadējā trīs Baltijas valstu prezidentu tikšanās, kurā šoreiz piedalījās arī eirogrupas prezidents Jerūns Deiselblūms. Šī iemesla dēļ nozīmīga daļa no sarunām tika veltīta eirozonai un faktam, ka nākamā gada 1.janvārī Latvijā latus nomainīs eiro.Igaunijas prezidents Tomass Hendriks Ilvess pēc tikšanās jokoja, ka būs priecīgs 2.

janvārī vēlreiz ierasties Rūjienā, lai šoreiz par savu mīļāko saldējumu norēķinātos jau ar eiro. Savukārt Lietuvas prezidente Daļa Grībauskaite pauda cerību ka 2015.gadā visās Baltijas valstīs par saldējumu varēs maksāt vienotajā Eiropas valūtā."Tas [eiro ieviešana] būs nozīmīgi visā reģionā un būs papildu vienojošais faktors, jo mums visiem būs viena valūta," teica Grībauskaite, kurai nav ne mazāko šaubu par Lietuvas spēju pildīt Māstrihtas kritērijus, lai 2015.gadā pievienotos eiro. Gribauskaite Deiselblūmam pauda cerību, ka arī viņš darīs visu, lai Lietuva savlaicīgi saņemtu uzaicinājumu iestāties eirozonā. Valsts prezidents Andris Bērziņš uzsvēra, ka patlaban situācija eirozonā attīstās pareizajā virzienā un lēmumi finanšu sistēmas stabilizācijai tiek pieņemti. Ilvess norādīja, ka pievienošanās eirozonai ir kvalitātes zīme. Tā dod konkurētspējas priekšrocības un ceļ tiešo ārvalstu investīciju apjomu. Vienlaikus viņš bilda, ka pēc 2014.gada 1.janvāra darbs nebeigsies, jo sabiedrības atbalsts eiro ir ļoti svarīgs.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli

Jauniešiem svarīga ir droša un uzticama vide

Par jauniešu paškaitējuma iemesliem un to, kā novērst cēloņus, kuri jauniešus stimulē nodarīt sev pāri, Guntars Gūte sarunājas ar bērnu un jauniešu psihoterapeitu Nilu Saksu Konstantinovu.

Ziņas

Vairāk Ziņas


Politika

Vairāk Politika


Rīgā

Vairāk Rīgā


Novados

Vairāk Novados


Kriminālziņas

Vairāk Kriminālziņas