Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +9 °C
Skaidrs
Piektdiena, 3. maijs
Uvis, Gints

Belēvičs kā veselības ministrs sola tukšā mucā ūdeni neliet

Ministru prezidente Laimdota Straujuma (Vienotība) vēlas tikties ar veselības ministra amatam virzīto Gunti Belēviču (ZZS) un izglītības un zinātnes ministra amata kandidāti Mārīti Seili, lai pārrunātu viņu redzējumu attiecīgajās nozarēs. Savukārt Belēvičs, lai gan sola, piemēram, celt ārstu algas, vienlaikus norāda, ka "tukšā mucā" ūdeni nelies.

Straujuma ntervijā LNT raidījumam 900 sekundes trešdien atzina, ka ar Seili tikusies jau otrdien, taču "izglītības jomā ir diezgan plašs veicamo darbu loks, tādēļ noteikti sarunām jāturpinās," norādīja Straujuma un atklāj, ka  "Mārītei Seilei ir nedaudz cits redzējums un uzlabojumi izglītības jomā."

Komentējot Belēviča kandidatūru, Straujuma atzina, ka vēl grib iepazīties ar viņa redzējumu. Viņasprāt, Belēvičs ir uzņēmīgs, zinošs un drosmīgs cilvēks, taču nebūtu vēlams, lai veselības nozarē kaut kas tiek sagrauts un pēc tam nākas to no jauna likt pa klucītim kopā. "Ir jāsaprot, kas nozarē ir izdarīts, un tad mērķtiecīgi, bez skandāliem jāvirzās uz priekšu," noteica premjere.

Belēvičs gan trešdien intervijā LTV Rīta panorāmai atzina, ka ir apņēmies turēt pie vārda visus koalīcijas partnerus un prasīs papildus līdzekļus nozarei, vienlaikus solot nepieļaut naudas gāšanu caurā mucā. "Turēšu pie vārda koalīcijas partnerus, kuri visi pirms vēlēšanām teica, ka veselības aprūpe ir prioritāte," norādīja Belēvičs, vienlaikus uzsverot, ka nāk no uzņēmējdarbības, līdz ar to lieliski saprotot, ka "tukšā mucā ūdeni nav vērts liet". Tāpēc, ja manīs kādu caurumu, centīšoties to aizdrīvēt.

Belēviča skatījumā, aktuālākā problēma veselības aprūpē ir tā, ka tajā ilgus gadus nav ieguldīti pietiekami līdzekļi, īpaši cilvēkos - pacientos un ārstos. Belēvičs ir apņēmības pilns mēģināt iegūt papildus līdzekļus, lai tos novirzītu ārstu pieejamības sekmēšanai, pacientu līdzmaksājumu samazināšanai un medicīnas personāla algu palielināšanai. Viņaprāt, būtu iespējams samazināt pacientu līdzmaksājumus par uzturēšanos slimnīcā un pārskatīt slimnīcu tarifus, jo Latvijā daudzus pakalpojumus slimnīcas sniedzot zem pašizmaksas.

Topošais ministrs solīja, ka uz jebkuru problēmu skatīšos caur divām brillēm - vai tās risinājums nāk par labu pacientiem un vai tas nāks par labu mediķiem. Politiķis gan neatbildēja uz jautājumu, kāda būtu adekvāta samaksa ārstiem, jo algas esot pārāk dažādas, tomēr atalgojums noteikti esot jāpalielina. Viņš arī sola ielikt pamatus sistemātiskai ārstniecības personu algu palielināšanai.

Jau ziņots, ka topošās koalīcijas partneri - Vienotība, ZZS un Nacionālā apvienība Visu Latvijai!-TB/LNNK (NA) - beidzot vienojušies par atbildības jomu sadali jaunajā valdībā. Līdz ar to skaidri arī teju visi jaunās valdības ministri.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli

Nākamajā nedēļā iespējamas salnas

Nedēļas nogalē naktis kļūs vēsākas, gaisam nākamās nedēļas tumšajā laikā atdziestot līdz pat nullei grādu, liecina Latvijas Vides, ģeoloģijas un meteoroloģijas centra sinoptiķu prognozes.

Ziņas

Vairāk Ziņas


Politika

Vairāk Politika


Rīgā

Vairāk Rīgā


Novados

Vairāk Novados


Kriminālziņas

Vairāk Kriminālziņas