Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +12 °C
Skaidrs
Ceturtdiena, 28. marts
Ginta, Gunda, Gunta

Belēvičs uzskata, ka pie gadiem badinātas veselības nozares nevar gribēt ārstēties ar vismodernāko

Iemesls, kāpēc mums vienmēr pietrūkst naudas veselības nozarei, ir tas, ka medicīna visā pasaulē ir kļuvusi par biznesu, uzskata bijušais veselības ministrs Guntis Belēvičs. "Pat pietiekama finansējuma apstākļos vajadzētu paredzēt vēl vismaz pusotru procentu no iekšzemes kopprodukta tikai uz tā sadārdzinājuma rēķina, kas iet reizē ar jomas modernizāciju."

 

TV24 raidījuma „Kārtības rullis” diskusijā par veselības nozares aktualitātēm, izskanēja frāze: „Ārstu bizness ir slimi cilvēki”. To kādā no reklāmas ieelpām izteica Guntis Belēvičs. Atgriežoties ēterā, bijušais ministrs savu sacīto nenoliedza, vien papildināja. „Es teicu divus teikumus. Teicu arī, ka ģimenes ārsti ir ieinteresēti veselos pacientos, jo saņem kapitācijas naudu arī par cilvēku, kurš neslimo. Bet... tā nu tas ir. Kopš medicīna ir bizness, mums katastrofāli trūkst naudas medicīnai.”

Belēvičs saredz šī biznesa kopsakarības. „Cilvēki grib būt veseli un ilgi dzīvot, tāpēc zinātne rada arvien jaunas diagnostikas metodes, arvien jaunus medikamentus, kas ir dārgi. Un mēs pie gadiem ilgi badinātas nozares, pie nepietiekoša finansējuma vēl gribam tikt ārstēti ar to vismodernāko... Pat pietiekama finansējuma apstākļos vajadzētu paredzēt vēl vismaz pusotru procentu no iekšzemes kopprodukta tikai uz tā sadārdzinājuma rēķina, kas iet reizē ar jomas modernizāciju. Tātad, ir arī objektīvi iemesli, kāpēc medicīnas jomā visu laiku trūkst naudas. Šobrīd ir arī individuāli medikamenti iespējami, izārstēt var gandrīz katru, bet tas ir ļoti, ļoti dārgi.”

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli

Kariņa liktenis premjeres rokās

Viens no Vienotības valdes locekļiem Cēsu mērs Jānis Rozenbergs intervijā Agnesei Margēvičai atzīst, ka situācija partijai ir ļoti sarežģīta un neko nedarīt tā vairs nevar atļauties.

Ziņas

Vairāk Ziņas


Politika

Vairāk Politika


Rīgā

Vairāk Rīgā


Novados

Vairāk Novados


Kriminālziņas

Vairāk Kriminālziņas