Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +14 °C
Skaidrs
Svētdiena, 19. maijs
Sibilla, Teika, Lita

Bērziņš: Neesam mazāk droši kā citas NATO valstis

Viņš uzsvēra, ka NATO ir pašlaik būtiskākais drošības garants un ASV tajā ir vadošā loma, ko apliecina Obamas vizīte Tallinā, taču "šobrīd ir fokuss uz Eiropu" un tās aizsardzības spējām, kā arī, lai nesāktos kāda nesaskaņota darbība. Pašlaik pasaulei ir jādara viss, lai Krievijas vadītājs Vladimirs Putins "negribētu nonākt līdz Kijevai".
"Es domāju, ka mēs neesam mazāk droši kā pārējās NATO valstis. Tas vēstījums vienmēr ir bijis pirmais, bet šīs te visas tikšanās ir informācijas apmaiņa un risinājumi, kā stiprināt drošību atbilstoši jaunajai situācijai," komentējot trešdien Tallinā plānoto tikšanos ar ASV prezidentu Baraku Obamu, otrdienas rītā Latvijas Televīzijas raidījumā Rīta Panorāma teica Valsts prezidents Andris Bērziņš.

Lai arī NATO ir lielākais militārais spēks pasaulē, reaģējot uz Krievijas agresīvo rīcību, tas vēl jāstiprina, atzīmēja Bērziņš.

"Vājais vienmēr ir zaudētājs," viņš teica.

Bērziņš uzsvēra, ka ASV bijusi tālredzīga, domājot par drošību Eiropā, jau pirms gada sasaucot Baltijas valstu prezidentus un šopavasar kopā ar citām valstīm nodrošinot NATO papildspēkus Baltijas gaisa telpas uzraudzībā.

Tāpat arī ir skaidrs, ka Ukrainas konfliktam nav iespējams cits risinājums kā diplomātisks.

"Ukrainas situācijā nav cita risinājuma kā tikai diplomātiskā no pārējās pasaules puses. Neviens neredz citu un es esmu pārliecināts, ka tāds arī nebūs, un ka visi šie te kopīgie aizsardzības spēju stiprināšana, saskaņotas rīcības stiprināšana novedīs pie normāla diplomātiska procesa, kas radīs pamatu, lai Ukraina varētu iet tālāk," klāstīja Bērziņš.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Ziņas

Vairāk Ziņas


Politika

Vairāk Politika


Rīgā

Vairāk Rīgā


Novados

Vairāk Novados


Kriminālziņas

Vairāk Kriminālziņas