Laika ziņas
Šodien
Viegls lietus
Rīgā +6 °C
Viegls lietus
Trešdiena, 24. aprīlis
Nameda, Visvaldis, Ritvaldis

Bez atsūknēšanas neiztikt

Pēdējo dienu laikapstākļi atkal likuši izvērtēt, kādā stāvoklī ir lietus kanalizācijas sistēmas Rīgā. Vakar, kā atzīst Rīgas domes Satiksmes departaments (RDSD), papildus situāciju saasināja tas, ka lietusgāzes bija no rīta tā sauktajās maksimuma stundās, kad cilvēki dodas uz darbu un ir ļoti intensīva satiksme, arī vairāk autoavāriju.

Problemātiskākās vietas, kur veidojas peļķes un uz brauktuves sakrājas ūdens, ir K. Ulmaņa gatve zem Bauskas pārvada, Vienības gatve pie bērnu slimnīcas, Maskavas iela 118, Nometņu iela, Rušānu iela, Katlakalna iela pie 22. trolejbusa galapunkta, Ilūkstes iela un vēl vairākas citas vietas, informē RDSD pārstāve Ilze Dišlere. Ielu uzturēšanas uzņēmumu rīcībā ir vienpadsmit ūdens atsūknēšanas mašīnu, un arī vakar tās tika darbinātas, lai pēc iespējas ātrāk mazinātu ūdens daudzumu uz brauktuvēm.

Kanalizācijas sistēmu nespēja tikt galā ar ūdens daudzumu, kas lietavu laikā plūst pa ielām, nav jauna problēma, arī Diena jau vairākkārt rakstījusi, ka problēma pastāv un tās risināšanai nepietiek līdzekļu. Pērn RDSD direktora p. i. Krišjāņa Petera intervijā Dienai izskanēja arī summa, kas gan esot aprēķināta jau aptuveni 2007. gadā - 170 miljoni latu, kas būtu nepieciešama, lai izveidotu jaunu lietusūdeņu novades sistēmu. "Atbilstoši piešķirtajam finansējumam tiek koptas, attīrītas un remontētas vecās, padomju laikā vai pirms kara būvētās sistēmas. Liela daļa no tām ir vecas un turklāt nekvalitatīvi veidotas. Viena no problēmām ir nepietiekami stabils pamats zem maģistrālajām caurulēm, kuras ar laiku iesēžas, deformējas, zemākajās vietās aizsērē un pakāpeniski samazina caurlaidības spēju. Papildu, tomēr vieglāk risināmas, problēmas rada pašu aku nosprostošana ar atkritumiem un smiltīm vai augsni," Dienai stāsta Dišlere. Viņa arī uzsver - ja ir tādas lietusgāzes kā vakar visas dienas garumā, pat vislabākās lietus ūdens novadīšanas sistēmas nespēj šādu ūdens daudzumu novadīt uzreiz.

Visu Ata Rozentāla rakstu lasiet trešdienas, 2. jūlija, laikrakstā Diena!

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli

Vai ticēt skaļiem virsrakstiem par slavenībām?

Ziņa par slavenības nāvi, aicinājums izlasīt rakstu par nepatikšanām, kas skārušas vienu vai otru sabiedrībā pazīstamu cilvēku, jau ilgstošu laiku ir neatņemama krāpniecisku kampaņu sastāvdaļa. Iemes...

Amerikāņu kruīza ceļotāji atgriežas Baltijas jūrā

“Šis bijis grūts laiks Baltijas jūras reģionam, bet ir cerības, ka pakāpeniski atkal atgriezīsimies pie augšupejošas tendences, kā tas bija pirms pandēmijas un Krievijas sāktā kara sākuma Ukrainā”...

Ziņas

Vairāk Ziņas


Politika

Vairāk Politika


Rīgā

Vairāk Rīgā


Novados

Vairāk Novados


Kriminālziņas

Vairāk Kriminālziņas