Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +19 °C
Skaidrs
Piektdiena, 3. maijs
Uvis, Gints

Bijušajam lidostas Rīga vadītājam Mūrniekam piemēro aizdomās turētā statusu

Bijušajam starptautiskās lidostas Rīga valdes priekšsēdētājam Aldim Mūrniekam otrdien Drošības policija (DP) piemērojusi aizdomās turētā statusu tā dēvētajā lidostas noklausīšanās lietā, atzinis Mūrnieks.

Vēl rīta pusē Mūrniekam šādas informācijas nebija, taču viņš jau tad atzina, ka, pēc viņa domām, aizdomās turētā statusu policija viņam tomēr varētu piemērot.

Jau iepriekš Mūrnieks norādīja, ka lidostas vadība nav bijusi informēta par darbinieku sarunu izspiegošanu un "katram klāt nevar nostāvēt". Vienlaikus viņš norādīja, ka citas institūcijas konkrētām personām nav varējušas dot kādus uzdevumus bez valsts iestādes - lidostas - vadības ziņas.

Iepriekš satiksmes ministrs Anrijs Matīss (Vienotība) arī norādīja, ka Mūrnieka lidostas vadību šajā lietā nevaino, un uzsvēra, ka tieši tā ir atklājusi pārkāpumus un ziņojusi atbildīgajām institūcijām.

Jau ziņots, ka par iespējamiem pārkāpumiem valsts AS Starptautiskā lidosta Rīga tika informēts pērn decembrī, kad medijiem izplatīts paziņojums par lidostas vadības rīcībā nonākušo informāciju, ka, lidostas valdei nezinot, ir veikta vairāku lidostas Rīga darbinieku nesankcionēta un prettiesiska telefona sarunu noklausīšanās un ierakstīšana.

Pamatojoties uz iesniegumu, DP sāka kriminālprocesu pēc Krimināllikuma panta par korespondences, pa telekomunikāciju tīkliem pārraidāmās informācijas un citas informācijas noslēpuma pārkāpšanu. Vēl šovasar 30.jūlijā DP aģentūra apstiprināja, ka šajā kriminālprocesā atteikts noteikt cietušā statusu astoņiem lidostas darbiniekiem. DP toreiz arī pastāstīja, ka lietā aizdomās turētā statuss nevienam nav piemērots.

Kā ziņots, novembrī Satiksmes ministrija kā uzņēmuma akcionārs pieņēma lidostas valdes priekšsēdētāja Alda Mūrnieka un trīs valdes locekļu Olitas Augustovskas, Anda Damlica un Raimonda Rožkalna atlūgumus, pusēm savstarpēji vienojoties.

Satiksmes ministrijas pārstāve Džineta Innusa iepriekš uzsvēra, ka jau no vasaras sākuma lidostā tērētas neadekvātas summas tiesvedībai advokātiem pret atbrīvotajiem darbiniekiem noklausīšanās lietā, turklāt šīs summas turpinājušas pieaugt. Līdz ar to kopīgiem spēkiem nav atrasts veids, kā šo situāciju risināt tālāk. Viņa uzsvēra, ka par šiem jautājumiem valdei bija jāuzņemas kopīga atbildība. Šajā gadījumā lidostas izmaksas tiesu lietā bijušas nesamērīgas.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Ziņas

Vairāk Ziņas


Politika

Vairāk Politika


Rīgā

Vairāk Rīgā


Novados

Vairāk Novados


Kriminālziņas

Vairāk Kriminālziņas