Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +11 °C
Skaidrs
Piektdiena, 3. maijs
Uvis, Gints

Biļetes uz Dziesmu un deju svētkiem varēs iegādāties gan Latvijas iedzīvotāji, gan ārvalstu viesi

Biļetes uz visiem nākamo Dziesmu un deju svētku pasākumiem publiskajā tirdzniecībā varēs iegādāties jebkurš – gan Latvijas iedzīvotāji, gan ārvalstu viesi un tūristi. Biļešu tirdzniecību plānots uzsākt šī gada marta beigās, portālam Diena.lv sacīja Latvijas Nacionālā kultūras centra (LNKC) preses sekretāre Inga Bika.

Lai gan iepriekš publiskajā telpā izskanēja bažas par to, ka ārzemju tūristiem nebūs pieejamas biļetes uz Dziesmu un deju svētku pasākumiem, Kultūras ministrijas pakļautībā esošais LNKC to noliedz - biļetes varēs iegādāties gan vietējie iedzīvotāji, gan ārvalstu viesi.

XXV Vispārējie latviešu Dziesmu un XV Deju svētki Rīgā notiks no 2013.gada 30.jūnija līdz 7.jūlijam. Gan Latvijas iedzīvotāji, gan ārvalstu viesi tiek aicināti uz vairāk nekā 50 pasākumiem, turklāt liela daļa no tiem būs bezmaksas, ļaujot svētku pasākumos piedalīties jebkuram interesentam, pastāstīja Bika.

Biļešu tirdzniecība notiks gan biļešu kasēs, gan interneta vidē. Lai mazinātu iespēju ar biļetēm spekulēt, vienam pircējam būs iespējams nopirkt līdz astoņām biļetēm uz vienu pasākumu.

Plānotās biļešu cenas svētku pasākumos plānotas amplitūdā no viena līdz trīsdesmit latiem. Augstākās cenas noteiktas tikai atsevišķos sektoros uz lielajiem noslēguma pasākumiem, bet kopumā cenu politika veidota demokrātiski, lai dotu iespēju plašam interesentu lokam apmeklēt pēc iespējas vairāk pasākumu, uzsvēra LNKC pārstāve. Cenrādis tiks apstiprināts Ministru Kabinetā.

Marta sākumā tiks rīkota informatīva kampaņa, lai visplašākajai sabiedrībai sniegtu izsmeļošu informāciju par konkrētiem pasākumiem, to cenu, biļešu iegādes kārtību un laiku.

Domājot par ārvalstu viesiem, svētku rīkotāji plāno arī vairākus īpašus pasākumus. Četrus vakarus Ķīpsalā notiks Saieta nams, kur ārvalstu viesi varēs iepazīties ar latviešu kultūru īpašās koncertprogrammās, tradicionālo ēdienu degustācijās un citos pasākumos. Pilsētvidē būs izvietoti lielie ekrāni, kur varēs sekot līdzi svētku norisēm, savukārt svētku gājienu būs iespējams skatīties arī no tribīnēm.

Tāpat Bika portālam Diena.lv pastāstīja, ka Arēnā Rīga notiks vokāli simfoniskās mūzikas koncerts, kas būs īpaši interesants ārvalstu viesiem, jo tajā skanēs ne tikai latviešu, bet visas pasaules kormūzika.

Vokāli simfoniskās mūzikas koncerts Arēnā Rīga būs īpaši interesants ārvalstu viesiem, jo tajā skanēs ne tikai latviešu, bet visas pasaules kormūzika. Tā kā skatītāju vietu skaits Mežaparka estrādē ierobežots un biļetes uz Noslēguma koncertu parasti tiek izpirktas visātrāk, svētku rīkotāji šogad paredzējuši blakus esošajā Zaļajā teātri vienlaicīgi ar noslēguma koncertu radīt iespēju pulcēties visiem tiem, kuri vēlas kopīgi piedzīvot koncerta tiešraidi uz lielā ekrāna.

Svētku rīkotāji piedāvā ļoti plašu programmu visas svētku nedēļas garumā, lai arī Latvijas viesi iepazītu Dziesmu svētku tradīcijas un Latvijas kultūras daudzveidību, norādīja Bika. To ietvaros notiks folkloras dienas Brīvdabas muzejā un Vērmanes dārzā, tautas lietišķās mākslas un amatu meistaru darīnājumu gadatirgus Vērmanes dārzā, kā arī izstāde Rīgas Mākslas telpā.

Tāpat notiks dažādi koncerti, tostarp putēju orķestru nakts koncerti Rīgas dievnamos, mazākumtautību kolektīvu koncerti, ārvalstu kolektīvu koncerti un vokāli simfoniskais koncerts. Ieplānotas arī dažādas norises Ķīpsalā, piemēram, Saieta nams, Tautas mūzikas koncerts, Tautas tērpu skate un Kokļu mūzikas koncerts.

Kā ierasts, Dziesmu un deju svētku laikā notiks svētku gājiens, noslēguma koncerts Mežaparka zaļajā teātrī un ģenerālmēģinājums, kā arī sadziedāšanās nakts. 

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Ziņas

Vairāk Ziņas


Politika

Vairāk Politika


Rīgā

Vairāk Rīgā


Novados

Vairāk Novados


Kriminālziņas

Vairāk Kriminālziņas