Laika ziņas
Šodien
Apmācies
Rīgā +1 °C
Apmācies
Sestdiena, 20. aprīlis
Mirta, Ziedīte

Braukšanas apstākļi apgrūtināti visā Latvijā; vietām pat 10 cm sniega

Šorīt daudzviet Latvijā autoceļi ir sniegoti un apledo, brīdina autoceļu apsaimniekošanas uzņēmums Latvijas valsts ceļi. Pirmo Ziemassvētku rītā Vidzemes austrumu daļā un Latgales ziemeļu daļā sniega dziļums pieaudzis līdz aptuveni desmit centimetriem, liecina provizoriska informācija no meteoroloģisko novērojumu stacijām.

Kā aģentūrai LETA norādīja uzņēmuma pārstāvji, sniegs un apledojums apgrūtina braukšanu pa valsts galvenajiem un reģionālajiem autoceļiem visos Latvijas reģionos.

Sniegotos un slidenos ceļa posmus tīra un kaisa ar pretslīdes materiāliem. Lai uzlabotu braukšanas apstākļus, ceļu uzturēšanas darbos iesaistītas 163 ziemas dienesta tehnikas vienības.

Autobraucēji tiek aicināti būt īpaši piesardzīgiem, ieturēt lielāku distanci līdz priekšā braucošam transportlīdzeklim, neveikt straujus manevrus, kā arī izvēlieties braukšanas apstākļiem un autoceļa seguma stāvoklim atbilstošu ātrumu. Īpaša piesardzība jāievēro rīta stundās, kā arī uz ceļiem, uz tiltiem, pie ūdenstilpnēm, ceļa pārvadiem un brauktuvēm, ko ieskauj meži, kur melnā ledus varbūtība ir lielāka.

Biezākā sniega sega izveidojusies Vidzemes un Alūksnes augstienē, arī Gulbenes, Balvu un Jēkabpils pusē.

Tik daudz sniega Latvijā nav bijis kopš šā gada maija.

Saskaņā ar AS "Sadales tīkls" mājaslapā pieejamo informāciju Alūksnes un Apes novadā, kā arī vietām citviet valsts austrumu daļā konstatēti lokāli elektroapgādes pārrāvumi, - iespējams, tie radušies, zem mitrā sniega svara liecoties koku zariem.

Sniega sega Latviju pārklājusi nevienmērīgi, daudzviet tās nav. Valsts centrālajos novados uzsnigušais sniegs daļēji nokusis, arī Kurzemē un Daugavpilī sniega praktiski nav.

Piektdien un sestdien Austrumlatvijā sniega sega kļūs vēl nedaudz biezāka, tā veidosies arī daudzviet citviet Latvijā, prognozē sinoptiķi.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli

Šeit ir Latvija un viena valsts valoda – latviešu

Par ārlietu ministra maiņu, krievu valodu kā instrumentu Krievijas ģeopolitisko mērķu sasniegšanai mūsu publiskajā telpā un par globālo nenoteiktību intervijā Agnesei Margēvičai spriež politolo...

Ziņas

Vairāk Ziņas


Politika

Vairāk Politika


Rīgā

Vairāk Rīgā


Novados

Vairāk Novados


Kriminālziņas

Vairāk Kriminālziņas