Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +15 °C
Skaidrs
Ceturtdiena, 28. marts
Ginta, Gunda, Gunta
Portāla Lsm.lv galvenā redaktore Marta Cerava

Brīdina par iespējamu Latvijas Radio 4 slēgšanu

Sabiedriskie mediji un to kapitāldaļu turētāji ceļ trauksmi par iespējamu Latvijas Radio 4 un portāla Lsm.lv angļu un krievu valodas versiju darbības pārtraukšanu finansējuma trūkuma dēļ.

Kā šodien Saeimas Cilvēktiesību un sabiedrisko lietu komisijā pastāstīja Nacionālās elektronisko plašsaziņas līdzekļu padomes loceklis Ivars Āboliņš, vakar valdības sēdē saņemti signāli par to, ka 2019.gadā varētu netikt rasti līdzekļi programmai "Nacionālās identitātes, pilsoniskās sabiedrības un integrācijas politikas īstenošanas plāns", kurā iekļauti līdzekļi arī minēto sabiedrisko mediju platformu darbībai.

Līdzekļi Latvijas Radio 4 un Lsm.lv svešvalodu versijām jau vairākus gadus tikuši piešķirti no šīs programmas, kas gan nav iekļauta budžeta bāzē. Šogad Latvijas Radio 4 darbības nodrošināšanai nepieciešami aptuveni 191 000 eiro, Lsm.lv angļu un krievu valodas versijām - 121 000 eiro. Līdztekus šiem medijiem darbības pārtraukšana varētu skart arī Latgales mediju programmas, kas arī tiek finansētas no šī plāna programmas - tām nepieciešams 71 000 eiro gadā.

Āboliņš skaidroja, ja līdzekļi netiks piešķirti, var rasties risks slēgt Latvijas Radio 4 un Lsm.lv krievu un angļu valodas versiju.

Komisijas priekšsēdētājs Artuss Kaimiņš (KPV LV) atgādināja, ka Latvijas Radio 4 ir lielākie reitingi krievvalodīgajā auditorijā Latvijā. Viņš tāpat uzsvēra, ka līdzekļu noņemšana šiem pasākumiem ir "tabu". "Nedrīkst aiztikt šo naudu. Šī nauda ir mazāk vērtīga par to, ko drošības un satura ziņā iedzīvotāji iegūst. Esmu nepatīkami pārsteigts," teica Kaimiņš.

Latvijas Radio valdes priekšsēdētāja Una Klapkalne skaidroja, ka Latvijas Radio krievvalodīgā satura finansēšana ilgstoši notikusi no prioritāro pasākumu līdzekļiem, tā arī netiekot iekļautai budžeta bāzē.

Klapkalne norādīja, tā kā vēl aizvien nav apstiprināts 2019.gada valsts budžets, Latvijas Radio 4 kanāla darbības finansēšana notikusi no iekšējiem resursiem, taču to vairs nav. Tāpat janvārī un februārī jau tikuši atkārtoti vairāki raidījumi, kas ilgtermiņā nav pieļaujami.

"Mēs tā nevaram gada garumā strādāt. Uz diviem mēnešiem mēs pievilkām jostas. Bet, ja šī nauda netiks atrasta, tad, sākot ar martu, mēs to vairs nevarēsim atļauties," brīdināja Klapkalne.

Latvijas Televīzijas valdes loceklis Ivars Priede skaidroja, ka Lsm.lv" ir Latvijas televīzijas struktūrvienība, kuras darbība tāpat ik gadu nodrošināta no iepriekš minētās programmas.

"Gada sākumā nodrošinājām to no saviem resursiem, paļaujoties uz to, ka būs. Kopš vakardienas valdības sēdes pārliecība, ka naudas līdzekļi tiks piešķirti, ir mazinājusies. Ja mums būs signāls, ka netiks finansēts, tad mums būs jāpieņem lēmumi," teica Priede.

Āboliņš atgādināja, ka nauda šo mediju darbībai nav jāmeklē papildus - tā jau tikusi piešķirta ik gadu.

Top komentāri

Neslāvs
N
Vai kāds te vēl nav apguvis latviešu valodu ? Galu galā ir valodas kursi migrantiem ...
tikai
t
Neslāvs un osvoboditeli brīnās, ka liela daļa latviijcu ne zina, ne grib zināt tās valsts valodu kurā paši ieceļoja....
Miks
M
te jau savulaik bijā tāda latviijcu integratore-Sarmīte Elerte kas par milzu naudām izstrādāja latviijcu integrācijas programmu Kultūras ministrijai, kas tā ar palika uz papīra, integrācija izčākstēja, bet nauda tika izmaksāta....
Skatīt visus komentārus

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli

Kariņa liktenis premjeres rokās

Viens no Vienotības valdes locekļiem Cēsu mērs Jānis Rozenbergs intervijā Agnesei Margēvičai atzīst, ka situācija partijai ir ļoti sarežģīta un neko nedarīt tā vairs nevar atļauties.

Ziņas

Vairāk Ziņas


Politika

Vairāk Politika


Rīgā

Vairāk Rīgā


Novados

Vairāk Novados


Kriminālziņas

Vairāk Kriminālziņas