Laika ziņas
Šodien
Apmācies
Rīgā +1 °C
Apmācies
Otrdiena, 19. marts
Jāzeps, Juzefa

Ceļā no Kolkas uz Roņu salu pazudis vīrietis ar jūras kajaku

Valsts policija (VP) lūdz iedzīvotāju palīdzību, lai atrastu 1960.gadā dzimušo Aigi Auderu, kurš piektdienas, 16. augusta, rītā ar jūras kajaku devās no Kolkas uz Roņu salu un pazuda bez vēsts.

Kā aģentūru LETA informēja VP preses pārstāve Gita Gžibovska, vīrietis ar jūras kajaku no Kolkas startēja ap plkst. 8, bet pēc plkst. 11 ar viņu vairs nebija iespējams sazināties. Policijas rīcībā esošā informācija liecina, ka vīrietis bija plānojis doties ceļojumā no Kolkas uz Roņa salu un tālāk uz Abruka salu un Sāremā salu.

Auders bija ģērbies pelēki melnas krāsas jakā, melnā glābšanas vestē, galvā viņam bija melna vai smilšu krāsas naģene ar piešūtu garu malu. Viņa kajaks ir četrus metrus garš zaļganpelēkā krāsā ar dažādu krāsu uzlīmēm.

Kā liecina dažādos publiskos resursos pieejamā informācija, A. Auders ir rotu mākslinieks, taču ar laivošanu viņš aizrāvies jau vairākus gadus. Tuvinieki viņu sauc par pieredzējušu laivotāju.

Valsts policija aicina atsaukties ikvienu, kurš zina pazudušā vīrieša atrašanās vietu, vai arī atrod viņu vai aprakstam atbilstošu kajaku. Ar policiju iespējams sazināties, zvanot pa tālruni 63 202 700 vai 110.

Vīrieša meklēšanā jau divas dienas iesaistīti arī armijas resursi. Kā liecina Nacionālo bruņoto spēku (NBS) vēstītais sociālajā tīklā Twitter, sestdien plkst. 11.23 Jūras meklēšanas un glābšanas koordinācijas centrs (MRCC Rīga) saņēma informāciju, ka piektdien vīrietis ar kajaku devies no Kolkas uz Roņu salu un pazudis.

Jau sestdien MRCC Rīga veica dreifa rajona aprēķinus un iesaistīja jahtas Tuscan un Palsa Roņu salas apkārtnes apsekošanā. Atbalstu meklēšanas darbos sniedza arī Gaisa spēku helikopters Mi-17.

Neatrodot meklēto personu, sestdien plkst. 17.07 meklēšanas darbi tika pārtraukti, taču svētdien tie atkal atsākās, izmantojot Gaisa spēku helikopteru Mi-17.

Svētdien Audera meklēšana jūrā ilga līdz plkst. 20.20, kad tā tika pārtraukta bez rezultāta.

NBS atgādina, ka meklēšanas un glābšanas operācijas sekmīga iznākuma iespējamību palielina savlaicīga ziņošana un personīgo glābšanas līdzekļu izmantošana. Ja noticis nelaimes gadījums jūrā, nekavējoties jāzvana MRCC Rīga pa tālruni 115.

(pievienota 3. un 8. rindkopa)

Top komentāri

prieks
p
Dívaini, ka cilvékam tá járiské. Normáls cilvéks jau tá neríkotos. Ja nepietiek naudas normálai celoshanai, tad sédi krastá! Ja télo Dullo Dauku,... nu ko?... dabígá atlase. Diemzhél...
Vecais Kursis
Meklēja izaicinājumu par visu banku
Skatīt visus komentārus

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Ziņas

Vairāk Ziņas


Politika

Vairāk Politika


Rīgā

Vairāk Rīgā


Novados

Vairāk Novados


Kriminālziņas

Vairāk Kriminālziņas