Laika ziņas
Šodien
Daļēji saulains
Rīgā +9 °C
Daļēji saulains
Piektdiena, 26. aprīlis
Rūsiņš, Sandris, Alīna

Centrā Mucenieki jau 27 patvēruma meklētājiem konstatēts Covid-19

Centrā Mucenieki patvēruma meklētāju vidū ceturtdien atklāti vēl pieci inficēšanās ar Covid-19 gadījumi, kopskaitam tādējādi sasniedzot 27 gadījumus, pavēstīja Slimību profilakses un kontroles centrā (SPKC).

Pēc papildu testēšanas trešdien centrā Mucenieki tika konstatēti 13 Covid-19 gadījumi, bet ceturtdien, saņemot pārējo testu rezultātus, atklāti vēl pieci sasirgušie. Līdz ar to kopumā patvēruma meklētāju vidū šajā centrā Covid-19 infekcija ir konstatēta 27 cilvēkiem.

Vēl divi Covid-19 gadījumi atklāti izmitināšanas centrā Daugavpils, kur jau iepriekš tika konstatēti sasirgušie, kas gan tika transportēti uz centru Mucenieki.

Saskaņā ar SPKC iepriekš pausto, atklājot saslimšanas gadījumus, tiek veikta epidemioloģiskā izmeklēšana, attiecīgie pretepidēmijas pasākumi un nodrošināta sasirgušo izolācija. Kā norāda SPKC, Muceniekiem jau iepriekš ir nācis saskarties ar Covid-19 izplatību, līdz ar to iestādei ir pieredze, kā rīkoties šādos gadījumos.

Kopš ārkārtējās situācijas ieviešanas humānu apsvērumu dēļ valsts robežas šķērsošana nav liegta 14 cilvēkiem, savukārt kopumā šogad aizturēti 366 valsts robežu nelikumīgi šķērsojuši trešo valstu pilsoņi.

Kopš 10.augusta kopumā no valsts robežas nelikumīgas šķērsošanas ir atturētas 474 personas.

Kā ziņots, valdība, ņemot vērā konstatēto Latvijas-Baltkrievijas robežas nelikumīgās šķērsošanas gadījumu skaitu un tā straujo pieaugumu, nolēma izsludināt ārkārtējā situāciju no 11.augusta līdz 10.novembrim Ludzas, Krāslavas, Augšdaugavas novados, kā arī Daugavpils pilsētā.

Valdības lēmums arī paredz Nacionāliem bruņotiem spēkiem un policijai sniegt palīdzību Valsts robežsardzei Latvijas-Baltkrievijas robežas robežuzraudzības nodrošināšanā, lai nepieļautu robežas nelikumīgu šķērsošanu.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli

Nevar nebalstīt

AirBaltic joprojām nepieciešama valsts "aizmugure".

Statistika nav tikai vienkārši cipari

Par Centrālās statistikas pārvaldes (CSP) vietu valstī un vēlmi padarīt CSP par galveno datu centru, kas politikas plānotājiem palīdz pieņemt kvalitatīvus lēmumus, Guntars Gūte sarunājas ar ...

Ziņas

Vairāk Ziņas


Politika

Vairāk Politika


Rīgā

Vairāk Rīgā


Novados

Vairāk Novados


Kriminālziņas

Vairāk Kriminālziņas