Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +14 °C
Skaidrs
Ceturtdiena, 28. marts
Ginta, Gunda, Gunta

Cipule: NMPD joprojām trūkst brigāžu

Neatliekamās medicīniskās palīdzības dienestam (NMPD) joprojām trūkst brigāžu, intervijā TV3 atzīmēja NMPD direktore Liene Cipule.

Pašlaik NMPD trūkst vairāk nekā 20 brigādes. Pēc Cipules vārdiem, brigāžu nodrošinājums NMPD pašlaik ir sliktāks nekā pirms pāris gadiem, bet dienests esot iemācījies strādāt un izdzīvot arī darbinieku iztrūkuma apstākļos.

Šādos apstākļos joprojām ir aktuāli veidot divu personu medicīniskās brigādes, bet nepieciešams veikt darbinieku apmācības kvalitatīva darba nodrošināšanai. NMPD 40% izsaukumu jau tagad izpilda divu cilvēku sastāvā.

Cipule atzīmēja, ka Veselības ministrija ir atsaukusies vistuvākajā laikā pārrunāt šos jautājumus.

Dienestā pašlaik strādā četri cilvēki no Ukrainas - trīs Rīgā un viens Kurzemē. Viņi brigādēs darbojas kā "otrās personas". Šie cilvēki tiek iesaistīti apmācībās, viņiem piesaistīti mentori.

Taujāta par augošo degvielas cenu ietekmi uz NMPD darbu, Cipule uzsvēra, ka dienestam arī pašam jābūt gatavam strādāt maksimāli efektīvi. Augošās cenas uzliekot vēl lielāku pienākumu izvērtēt un nedoties izsaukumos, kas nav neatliekami.

Paralēli NMPD iesniedzis Veselības ministrijā arī aprēķinus, kāda varētu būt augošo degvielas cenu ietekme un cik lieli papildus līdzekļi dienestam varētu būt nepieciešami.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli

Kariņa liktenis premjeres rokās

Viens no Vienotības valdes locekļiem Cēsu mērs Jānis Rozenbergs intervijā Agnesei Margēvičai atzīst, ka situācija partijai ir ļoti sarežģīta un neko nedarīt tā vairs nevar atļauties.

Ziņas

Vairāk Ziņas


Politika

Vairāk Politika


Rīgā

Vairāk Rīgā


Novados

Vairāk Novados


Kriminālziņas

Vairāk Kriminālziņas