Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +9 °C
Skaidrs
Svētdiena, 5. maijs
Ģederts, Ģirts

Cīrule: Pēkšņas nodokļu izmaiņas nevairo uzticību valstij

Stājoties spēkā valdošo partiju apspriestajam priekšlikumam par mikruzņēmumu nodokļa likmes paaugstināšanu no 9% līdz 15%, Valsts ieņēmumu dienests (VID) spētu līdz gada beigām pielāgot sistēmu, savukārt citu variāciju pieņemšanas gadījumā VID to administrēšana būtu jāpārvērtē atsevišķi, otrdienas rītā intervijā LNT raidījumā 900 sekundes sacīja VID ģenerāldirektore Ilze Cīrule.

VID ir gatavs administrēt minimālās sociālās iemaksas atbilstoši 2015.gada pieņemtajām normatīvo aktu izmaiņām, kam būtu jāstājas spēkā nākamgad. Ja tiks apstiprināta MUN paaugstināšana, nepieciešamās izmaiņas VID sistēmā varēs pagūt ieviest līdz plānotajām termiņam 2017. gada sākumā.

Pēkšņas nodokļu izmaiņas visiem lojālajiem pilsoņiem ir sāpīgas un nevairo uzticību un paļāvību, ka pieņemtie lēmumi tādi arī paliks un uzņēmēji varētu plānot savu darbību, atzina Cīrule. Ņemot vērā, ka nodokļu izmaiņas top sasteigti, arī no uzņēmēju puses būs steigā pieņemti lēmumi, kāpēc viņi varēs pārmest, ka valsts nedeva pietiekamu laiku adekvātu lēmumu pieņemšanai, viņa piebilda.

Par iespējamām izmaiņām MUN režīmā diskutēs Saeimas Budžeta un finanšu (nodokļu) komisija, savukārt par sociālo iemaksu jautājumu - Sociālo un darba lietu komisija. Budžeta komisija skatīs arī otrreizējai caurlūkošanai nodotos grozījumus MUN likumā.

Valdošā koalīcija pirmdien nespēja vienoties par ieceri pagaidām atteikties no minimālajām sociālajām iemaksām un līdz 15% palielināt mikrouzņēmumu nodokļa (MUN) likmi no 1.janvāra, taču pieļauj to darīt ar bez Vienotības atbalsta.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Ziņas

Vairāk Ziņas


Politika

Vairāk Politika


Rīgā

Vairāk Rīgā


Novados

Vairāk Novados


Kriminālziņas

Vairāk Kriminālziņas