Laika ziņas
Šodien
Apmācies
Rīgā +5 °C
Apmācies
Ceturtdiena, 25. aprīlis
Līksma, Bārbala

CSDD izveidojusi improvizētu eksāmenu gājējiem

Jaunāko satiksmes dalībnieku drošībai veltītās informatīvās kampaņas Drošs ceļš uz skolu ietvaros Ceļu satiksmes drošības direkcija (CSDD) izveidojusi īpašu aplikāciju internetā – Ceļu satiksmes eksāmens gājējiem, portāls Diena.lv uzzināja direkcijā. No 16.līdz 29.septembrim ikviens var nokārtot improvizētu gājēja eksāmenu šeit.

Īpaši aicināti pārbaudīt savas zināšanas ir tieši gados jaunie gājēji. Eksāmenā ir jāizvērtē desmit dažādas ikdienas situācijas satiksmē un jāizvēlas pareiza rīcība.Pareiziatbildot uz visiem eksāmena jautājumiem iespējams iegūt virtuālu Gājēja sertifikātu, ko atrādīt saviem draugiem sociālajos tīklos. Visi, kuri būs sekmīgi nokārtojuši eksāmenu un ar rezultātiem virtuālajā vidē iepazīstinājuši savus draugus, piedalīsies arī CSDD sarūpētu balvu izlozē. Uzvarētājs tiks nosaukts 29.septembrī CSDD sociālo tīklu vietnēs.Jāatgādina, ka šī gada astoņos mēnešos dažādos ceļu satiksmes negadījumos cietuši jau 334 bērni vecumā līdz 14 gadiem. Diemžēl četri negadījumi beigušies letāli, un kopējam negadījumu skaitam ir pieaugoša tendence. Vasaras un rudens periods ir laiks, kad satiksmes negadījumos visbiežāk cieš bērni. Turklāt 80% šādu negadījumu notiek diennakts gaišajās stundās, galvenokārt darbadienu pēcpusdienās – laikā, kad skolēni atgriežas mājās no mācību iestādēm. Lai aicinātu Latvijas skolēnus apgūt un ikdienā ievērot ceļu satiksmes noteikumus, CSDD, Satiksmes ministrija un Valsts policija kopā ar partneri īsteno satiksmes drošības kampaņu Drošs ceļš uz skolu. Kampaņas ietvaros Latvijas skolēni tiek uzrunāti ar video klipiem, aicinot apgūt un ievērot ceļu satiksmes noteikumus.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli

Amerikāņu kruīza ceļotāji atgriežas Baltijas jūrā

“Šis bijis grūts laiks Baltijas jūras reģionam, bet ir cerības, ka pakāpeniski atkal atgriezīsimies pie augšupejošas tendences, kā tas bija pirms pandēmijas un Krievijas sāktā kara sākuma Ukrainā”...

Ziņas

Vairāk Ziņas


Politika

Vairāk Politika


Rīgā

Vairāk Rīgā


Novados

Vairāk Novados


Kriminālziņas

Vairāk Kriminālziņas