Laika ziņas
Šodien
Daļēji apmācies
Rīgā +6 °C
Daļēji apmācies
Ceturtdiena, 18. aprīlis
Laura, Jadviga

CSDD: Pat ziemā atsevišķi autovadītāji brauc ar plikām riepām

Ceļu satiksmes drošības direkcija (CSDD) un Valsts policija (VP), veicot transportlīdzekļu tehnisko kontroli Rēzeknē, konstatēja būtiskas nepilnības transportlīdzekļu tehniskajā stāvoklī, kā arī pieķēra kādu autovadītāju, kura vadīja spēkratu alkohola reibumā.

CSDD aģentūrai LETA vēstīja, ka nepilnu triju stundu laikā tika pārbaudīti vairāk nekā 40 vieglie un kravas auto, sastādot deviņus administratīvo pārkāpumu protokolus par neatbilstošu riepu protektoru.

''Kāds šoferis vadīja auto, kura riepu protektora dziļums bija vien 1,8 milimetri, tādējādi apdraudot gan sevi, gan arī pārējo satiksmes dalībnieku drošību. Ņemot vērā, ka daudzas smagās avārijas notiek neatbilstošu riepu dēļ, CSDD atgādina, ka pareiza riepu izvēle un auto tehniskais stāvoklis glābj cilvēku dzīvības. Minimālais pieļaujamais ziemas riepu protektora dziļums vieglajiem automobiļiem ir četri milimetri,'' informēja direkcijas pārstāvji.

Savukārt kāda autovadītāja bija ķērusies klāt auto vadīšanai 1,79 promiļu reibumā. VP skaidroja, ka par šādu rīcību draud bargs sods - administratīvais arests līdz pat 15 diennaktīm, naudas sods līdz 1400 eiro un atņemtas transportlīdzekļu vadīšanas tiesības uz četriem gadiem.

Pēc pārbaudēm secināts, ka daudzi šoferi pavirši attiecas pret sava auto drošību. CSDD kopā ar VP turpinās veikt pārbaudes uz ceļiem.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli

NA neatbalstīs Braži ārlietu ministres amatam

Opozīcijā esošā Nacionālā apvienība (NA) neatbalstīs diplomātes Baibas Bražes apstiprināšanu ārlietu ministres amatā, aģentūrai LETA pēc abu pušu tikšanās pauda NA priekšsēdētājs Raivis Dzintars.

Ziņas

Vairāk Ziņas


Politika

Vairāk Politika


Rīgā

Vairāk Rīgā


Novados

Vairāk Novados


Kriminālziņas

Vairāk Kriminālziņas