Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +3 °C
Skaidrs
Sestdiena, 20. aprīlis
Mirta, Ziedīte

CSP: Platjoslas internets pērn lietots 74% mājsaimniecību

2015.gadā fiksētā vai mobilā platjoslas interneta pieslēgums bijis 74% mājsaimniecību, liecina Centrālās statistikas pārvaldes (CSP) veiktie iedzīvotāju datoru un interneta lietošanas apsekojuma rezultāti par 2015.gadu.

Kā liecina CSP dati, Rīgas un Pierīgas reģionā gandrīz 80% mājsaimniecību ir platjoslas interneta pieslēgums, bet pārējos Latvijas reģionos – vidēji 70% mājsaimniecību.

2015.gadā internets visvairāk bija pieejams Rīgas un Pierīgas reģionā, un visaktīvākie interneta lietotāji bija studenti un skolēni.

Pērn internetu visbiežāk izmantoja, lai tiešsaistē lasītu ziņas, avīzes un žurnālus, kā arī lietotu e-pastu - 87% un internetbanku - 81%.

2015. gadā 44% iedzīvotāju izmantoja mobilo internetu ārpus mājām vai darba, kas ir par 12 procentpunktiem vairāk nekā 2013.gadā. Studenti, skolēni, kā arī kopumā jaunieši 16 līdz 24 gadu vecumā ir visaktīvākie mobilo ierīču lietotāji.

Būtiski pieaug mākoņpakalpojumu lietošana – 2015.gadā tos izmantoja 21% jeb aptuveni viena piektā daļa no visiem iedzīvotājiem, kas ir par septiņiem procentpunktiem vairāk nekā 2014.gadā.

Apsekojuma "Par informācijas un komunikācijas tehnoloģiju lietošanu mājsaimniecībās" galvenais mērķis ir nodrošināt Latvijas un ārvalstu datu lietotājus ar kvalitatīvu un starptautiski salīdzināmu statistisko informāciju par datoru un interneta lietošanu mājsaimniecībās.

Apsekojums notiek regulāri visās Eiropas Savienības dalībvalstīs ar Eiropas Komisijas finansiālu atbalstu, izmantojot vienotu datu vākšanas metodoloģiju.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Ziņas

Vairāk Ziņas


Politika

Vairāk Politika


Rīgā

Vairāk Rīgā


Novados

Vairāk Novados


Kriminālziņas

Vairāk Kriminālziņas