Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +16 °C
Skaidrs
Sestdiena, 1. jūnijs
Mairita, Bernedīne, Biruta

CVK papildinās 18. februārī paredzētā referenduma balsošanas zīmi

Pirmdien notikušās tikšanās ietvaros starp Neatkarīgo deputātu grupas pārstāvjiem un Centrālās vēlēšanas komisijas (CVK) priekšsēdētāju Arni Cimdaru panākta vienošanās, ka CVK papildinās 18. februārī paredzētā referenduma balsošanas zīmi, portālu Diena.lv informēja Neatkarīgo deputātu grupas pārstāve Ginta Šveicere.

"Tikšanās laikā ar Cimdara kungu vienojāmies, ka patreizējo 18. februāra tautas nobalsošanas zīmes tekstu ir noteikti jāpapildina, precizējot tur esošo jautājumu, un norādot par ko tieši būs balsojums, kas paredz grozījumus Latvijas Republikas Satversmē," pēc tikšanās stāsta 11. Saeimas deputāts, Neatkarīgo deputātu grupas pārstāvis Jānis Upenieks.

Viņš skaidroja, ka nobalsošanas zīmes teksts tiks papildināts ar skaidrojošo daļu zem vēlēšanu zīmes jautājuma, kurā izceltā tekstā tiks norādīts, ka ar balsojumu "par" balsotājs uzskata, ka valsts valodām Latvijas Republikā ir jābūt latviešu valodai un krievu valodai, ar balsojumu "pret" balsotājs uzskata, ka valsts valoda Latvijas Republikā ir latviešu valoda.

Līdzās tam tiks norādīts skaidrojums arī pārējiem Satversmē paredzētajiem grozījumiem, par ko būs jābalso 18. februāra referendumā. Par šo jautājumu otrdien tiks lemts CVK sēdē.

Jau vēstīts, ka pēc vairāku sūdzību saņemšanas, Neatkarīgo deputātu grupa oficiālā vēstulē vērsās pie CVK priekšsēdētāja A.Cimdara ar aicinājumu CVK pārskatīt savu lēmumu un aicināja papildināt 18. februāra tautas nobalsošanas zīmi.

Lai izslēgtu iespēju, ka nepilnīgas informācijas dēļ, balsojot var tikt izvēlēts atbildes variants, kas ir pretrunā ar balsotāja uzskatiem, Neatkarīgo deputātu grupa aicināja vēlēšanu zīmēs paredzēto jautājumu papildināt.

Deputati uzskata, ka šāds papildinājums nepārprotami ļaus ikvienam Latvijas iedzīvotājam 2012. gada 18. februārī paredzētajā referendumā saprast, par ko tieši viņi parakstās, izvēloties piedāvātos atbilžu variantus.


Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Ziņas

Vairāk Ziņas


Politika

Vairāk Politika


Rīgā

Vairāk Rīgā


Novados

Vairāk Novados


Kriminālziņas

Vairāk Kriminālziņas