Laika ziņas
Šodien
Daļēji saulains
Rīgā +4 °C
Daļēji saulains
Piektdiena, 19. aprīlis
Vēsma, Fanija

Daugavas stadiona attīstības projektā varētu iekļaut arī velotreka izbūvi

Daugavas stadiona Rīgā rekonstrukcijas attīstības projektā varētu tikt iekļauta arī velotreka izbūve, aģentūru LETA informēja Latvijas Riteņbraukšanas federācija (LRF).

Pagājušajā nedēļā LRF vadības pārstāvji piedalījušies VSIA Kultūras un sporta centrs Daugavas stadions organizētajā sarunā par stadiona plānoto attīstības projektu līdz 2022.gadam, un sarunas laikā saņemts pozitīvs vērtējums par velotreka izbūvi, iekļaujot to attīstības projektā.

Kā vēsta LRF, bez federācijas vadības pārstāvjiem sarunā piedalījušies arī Latvijas Volejbola federācijas (LVF) un projekta konsultantu Ernst&Young pārstāvji. Sarunas laikā LRF no stadiona vadības un Ernst&Young pārstāvjiem saņēmuši pozitīvu vērtējumu par iespējamu velotreka izbūvi projekta ietvaros multifunkcionālajā hallē vai vieglatlētika manēžā. 2015.gadā atbalstu vērienīgajam projektam paudusi Eiropas Komisija, kuras viens no uzstādījumiem ir sporta būvju izmantošana ikdienā.

Projektā iekļauta ne tikai stadiona rekonstrukcija sporta un kultūras vajadzībām, bet arī multifunkcionāla sporta un kultūras kvartāla izveide. Tajā paredzēta vieta arī vieglatlētikas manēžai, multifunkcionālajai hallei, kā arī ledus hallei.

Kā uzsver LRF, Latvija šobrīd ir viena no retajām valstīm Eiropā, kurai nav sava velotreka, tomēr pieprasījums pēc šīs sporta būves valstī ir ļoti liels. Liels skaits riteņbraukšanas cienītāju, tostarp bērnu un jauniešu treniņu grupas, regulāri dodas uz Lietuvas pilsētu Panevēžu, kur darbojas tuvākais velotreks. Velotreks ir ļoti nozīmīga sastāvdaļa treniņu procesā arī šosejas, MTB un BMX riteņbraucējiem, gatavojoties savām sacensību sezonām.

Kā ziņots, pēc attīstības projekta publiskošanas tam lielāko kritiku pauduši Latvijas Futbola federācijas (LFF) pārstāvji, jo stadionā nebūs iespējams aizvadīt nacionālās valstsvienības spēles.

Saskaņā ar stadiona Daugava un Grīziņkalna revitalizācijas stratēģiju stadions līdz 2022.gadam tiks pilnībā atjaunots un pārveidots - tiks izveidotas jaunas papildu tribīnes un izbūvēta virkne jaunu objektu - stadionā līdz 2022.gadam būs arī multifunkcionāla halle dažādiem sporta veidiem, jauna slēgtā vieglatlētikas manēža, tiks pilnībā atjaunots vieglatlētikas treniņu laukums, stadiona sporta laukums, bobsleja treniņu starta estakāde un stadiona ledus halle, kā arī veikti nozīmīgi teritorijas labiekārtošanas darbi. Papildus tiks izbūvēta arī jauna park&ride auto stāvvieta un sakārtota apkārtējā pilsētas infrastruktūra.

Projektu ieviesīs VSIA Kultūras un sporta centrs Daugavas stadions sadarbībā ar Rīgas pilsētas pašvaldību. Stadiona atjaunošanu un jaunu objektu izbūvi finansēs no pieejamajiem Eiropas Reģionālā attīstības fonda līdzekļiem 40 191 396 eiro apmērā, ko papildinās valsts līdzfinansējums 7 092 600 eiro apmērā.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli

NA neatbalstīs Braži ārlietu ministres amatam

Opozīcijā esošā Nacionālā apvienība (NA) neatbalstīs diplomātes Baibas Bražes apstiprināšanu ārlietu ministres amatā, aģentūrai LETA pēc abu pušu tikšanās pauda NA priekšsēdētājs Raivis Dzintars.

Ziņas

Vairāk Ziņas


Politika

Vairāk Politika


Rīgā

Vairāk Rīgā


Novados

Vairāk Novados


Kriminālziņas

Vairāk Kriminālziņas