Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +17 °C
Skaidrs
Ceturtdiena, 2. maijs
Sigmunds, Zigismunds, Zigmunds

Daugavpils domē Ņemcova vietā nākušais Dzalbe pievienojies opozīcijai

Noslepkavotā Daugavpils domes deputāta Grigorija Ņemcova vietā nākušais Pēteris Dzalbe (Sociālā taisnīguma partija) pievienojies opozīcijai, līdz ar to kopumā opozīcijā ir seši deputāti, vēsta BNS, atsaucoties uz Latgales Laika ziņoto.

Tikmēr Daugavpils domes otrdien sēdē aizklātā balsošanā deputāti par domes priekšsēdētāja vietnieci ievēlējuši Žannu Kulakovu (LPP/LC), liecina informācija daugavpils.lv. Viņa stāsies šajā amatā G.Ņemcova vietā. Domes sēdē piedalījās astoņi koalīcijas deputāti, bet opozīcijas deputāti domes sēdē nepiedalījās.

Diena iepriekš vēstīja: P.Dzalbe (1980), kurš tiek uzskatīts par Daugavpils domes eksmēra Riharda Eigima (LSDSP) atbalstītāju, aprīļa beigās uzsvēra, ka domē darbosies kā neatkarīgais deputāts un par lēmumiem balsos, vispirms vadoties pēc Daugavpils iedzīvotāju interesēm. "Man nav pieņemama dalīšanās koalīcijās un grupējumos, jo pašvaldībā nav vietas politiskajām spēlēm," toreiz teica jaunieceltais deputāts.

Skaidrojot izmaiņas savā pozīcijā, viņš tagad norāda, ka tas ir saistīts ar viņa pārstāvētās Sociālā taisnīguma partijas nostāju.

Diena ziņoja: P.Dzalbe ir uzņēmuma Daugavpils drukerai un AN&DIM valdes loceklis. 2009.gada pašvaldību vēlēšanās viņš balotējās G.Ņemcova vadītās partijas Latgales tauta sarakstā ar ceturto kārtas numuru, bet, kā paskaidroja pats P.Dzalbe, viņš nekad nav bijis partijas Latgales tauta biedrs. Kopš 2008.gada viņš darbojas Sociālā taisnīguma partijā, bet partijas Latgales tauta sarakstā balotējās pēc iepriekšējās vienošanās ar G.Ņemcovu.

Laikā, kad Daugavpils domes priekšsēdētājs bija R.Eigims, P.Dzalbe bija iecelts par Daugavpils domes revīzijas komisijas priekšsēdētāju, kā arī bija domes revidents, kas ir algots amats. Pēc tam, kad domes priekšsēdētāja amatā stājās Jānis Lāčplēsis, deputāti pārvēlēja domes revīzijas komisiju, savukārt domes revidenta amats tika likvidēts, ko P.Dzalbe uzskata par politisku izrēķināšanos ar oponentiem.

P.Dzalbes vārds izskanējis arī saistībā ar slepenajiem līgumiem, kurus ar domes deputātu kandidātiem slēdza G.Ņemcovs un kas nāca atklātībā pēc viņa nāves. Pēc P.Dzalbes stāstītā, līgumus parakstīt rosinājis pats G.Ņemcovs, jo nevienam nav ticējis uz vārda ne biznesā, ne arī politikā. Tie parakstīti tikai vienā eksemplārā un noglabāti seifā.

Sociālā taisnīguma partija ietilpst apvienībā Atbildība, kurā vēl ir LSDSP, Mūsu zeme un Latvijas Atmoda. Vienošanos par deputātu grupas izveidi darbam jaunizveidotajā apvienībā parakstīja seši Daugavpils domes deputāti, no LSDSP - Mečislavs Truskovskis, Līvija Jankovska, Rihards Eigims, Ludmila Smikova un Oļegs Hublarovs, kā arī P. Dzalbe.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Ziņas

Vairāk Ziņas


Politika

Vairāk Politika


Rīgā

Vairāk Rīgā


Novados

Vairāk Novados


Kriminālziņas

Vairāk Kriminālziņas