Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +6 °C
Skaidrs
Pirmdiena, 6. maijs
Didzis, Gaidis

Delna organizē diskusiju par korupcijas risku mazināšanu publiskajos iepirkumos

Ceturtdien, 25.oktobrī, notiks _Sabiedrība par atklātību - _Delna organizētā diskusija "Mazāk korupcijas, vairāk godīguma publiskajos iepirkumos – turpmākie soļi", portālu Diena.lv informēja Delna.

Pasākuma mērķis ir aktualizēt svarīgākās publiskā iepirkuma problēmas korupcijas kontekstā un iezīmēt to risinājumus. Diskusija pie viena galda aicina visas svarīgākās procesa puses – izpildvaru, tiesu varu, uzņēmējus un pilsonisko sabiedrību. Šis ir viens no soļiem, lai noteiktu saskarsmes punktus un kopīgi efektīvāk sekmētu pārmaiņas, norādīts Delnas izplatītajā paziņojumā.  

Diskusijā piedalīsies Iepirkumu uzraudzības biroja (IUB) vadītāja Dace Gaile, kas informēs par IUB iniciatīvām korupcijas mazināšanai publiskajos iepirkumos, Diāna Kurpniece runās par problēmām un risinājumiem Korupcijas novēršanas un apkarošanas biroja skatījumā, Augstākās tiesas Senāta pārstāve Līva Skujiņa iepazīstinās ar tiesas judikatūru publisko iepirkumu lietās.

Uzņēmēju un investoru skatījumu uz svarīgākajiem risināmajiem jautājumiem publiskajos iepirkumos piedāvās Latvijas Tirdzniecības un rūpniecības kameras pārstāvis Jānis Butkevičs, Latvijas Darba devēju konfederācijas pārstāve Anete Baltiņa, Ārvalstu investoru padomes pārstāvis, zvērināts advokāts Māris Logins un advokātu biroja Sorainen pārstāvis, zvērināts advokāts Raivo Raudzeps.

Diskusija notiks ceturtdien, 25.oktobrī, 10:00 viesnīcā Bergs, Berga Bazārs, Elizabetes iela 83/85, Galerija Arte. Pasākumu organizē biedrība Sabiedrība par atklātību - Delna projekta "Valstiskā godaprāta sistēmas novērtējums Latvijā" ietvaros. Pētījums pieejams Delnas tīmekļa vietnē sadaļā "Publikācijas".

Diskusija tiek rīkota sadarbībā ar Norvēģijas vēstniecību Latvijā un Fridriha Eberta fondu un ar Eiropas Komisijas Iekšlietu ģenerāldirektorāta atbalstu. Delnas darbību atbalsta Atvērtās sabiedrības institūts.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli

Pirmdien daudzviet ilgstoši līs

Jaunā nedēļa sāksies ar lietainu un salīdzinoši vēsu laiku, prognozē Latvijas Vides, ģeoloģijas un meteoroloģijas centrs.

Ziņas

Vairāk Ziņas


Politika

Vairāk Politika


Rīgā

Vairāk Rīgā


Novados

Vairāk Novados


Kriminālziņas

Vairāk Kriminālziņas