Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +19 °C
Skaidrs
Ceturtdiena, 2. maijs
Sigmunds, Zigismunds, Zigmunds

Delna: Streļčenoks nevar būt atbildīgs par brāļa pastrādātu noziegumu

Korupcijas novēršanas un apkarošanas biroja (KNAB) priekšnieka amatā virzītais pašreizējais biroja Valsts amatpersonu darbības kontroles nodaļas vadītāja vietnieks Jaroslavs Streļčenoks nevar būt atbildīgs par brāļa pastrādātu noziegumu, aģentūrai LETA uzsvēra Sabiedrība par atklātību Delna direktors Kristaps Petermanis.

Žurnālam Ir Streļčenoks ir vaļsirdīgi izstāstījis, ka viņam ir sešus gadus jaunāks brālis Vladislavs, kurš pirms desmit gadiem, būdams vēl nepilngadīgs, Rēzeknē vairāku cilvēku grupā veicis kriminālnoziegumu. Radīti miesas bojājumi, kuru rezultātā mirusi kāda persona. Brālis notiesāts un sodu izcietis, tagad dzīvojot un strādājot ārzemēs. Ar brāļa nodarījumu Streļčenokam nekādas saistības neesot. Viņš atzīst, ka nekā slēpjama te arī nav, taču šā fakta uzpeldēšana atkal sāpinās vecākus, kuri smagi pārdzīvojuši nelaimi.

Petermanis sacīja, ka arī KNAB priekšnieka amata konkursa komisijai Streļčenoks par šo pagātnes notikumu visu atklāti izstāstījis. Pārbaudes drošības iestādēs vēlreiz apliecinājušas, ka Streļčenokam ar šo brāļa dzīves epizodi nekādas saistības nav, līdz ar to komisija uzskatīja, ka šis gadījums nevar būt par šķērsli Streļčenoka virzīšanai augstajam amatam.

LETA jau ziņoja, ka 2001.gada aprīlī Latgales apgabaltiesa par 2000.gada aprīlī izdarītu veikala aplaupīšanu Rēzeknē un vīrieša piekaušanu līdz nāvei tā paša gada jūlijā notiesāja piecus nepilngadīgus jauniešus, diviem no viņiem piespriežot vairāk nekā piecu gadu ilgu cietumsodu, bet citiem nosakot nedaudz mazākus soda mērus.

Pie kriminālatbildības tika saukti 1984.gadā dzimušie Maksims Nazarovs, Vladislavs Noviks, Konstantīns Novikovs, 1985.gadā dzimušie Vladislavs Streļčenoks un Andrejs Ivanovs.

Nazarovs un Streļčenoks tika tiesāti par laupīšanu un nonāvēšanu aiz neuzmanības, bet pārējie par laupīšanu un neziņošanu par noziegumu.

Būdami alkohola reibumā, Nazarovs un Ivanovs Rēzeknē aplaupīja veikalu Kristāliņš. Pārdevējai sejā tika iepūsta asaru gāze, viņa tika sista un sperta ar kājām, nodarot vieglus miesas bojājumus. No veikala tika nolaupīts kases aparāts ar vairāk nekā 90 latu, cigaretes, košļājamās gumijas un citas preces.

Par neziņošanu policijai par šo noziegumu pie kriminālatbildības tika saukti arī Noviks un Novikovs, kuri laupīšanā nepiedalījās.

Savukārt 2000.gada jūlijā Nazarovs un Streļčenoks laupīšanas nolūkos smagi piekāva kādu vecāku vīrieti un nolaupīja naudas maciņu, tomēr tajā atrada tikai četrus santīmus. Piekautais vīrietis smagā stāvoklī naktī tika atstāts kāpņu telpā un no rīta atrasts miris.

Latgales apgabaltiesa Nazarovam piesprieda brīvības atņemšanu uz sešiem gadiem un sešiem mēnešiem, Streļčenokam - uz pieciem gadiem un sešiem mēnešiem. Novikovam tiesa piemēroja divus gadus un vienu mēnesi ilgu cietumsodu, Ivanovam - vienu gadu ilgu cietumsodu. Savukārt Noviks sodīts ar 40 stundām piespiedu darba.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Ziņas

Vairāk Ziņas


Politika

Vairāk Politika


Rīgā

Vairāk Rīgā


Novados

Vairāk Novados


Kriminālziņas

Vairāk Kriminālziņas