Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +12 °C
Skaidrs
Pirmdiena, 29. aprīlis
Raimonds, Laine, Vilnis

Deputāti apšauba Deloitte Latvia izvērtējumu par augstskolu programmām

Saeimas Izglītības komisijā otrdien, 19.februārī nesāka skatīt pēc būtības pārkāpumus, ko konstatējis audits par veikto augstākās izglītība studiju programmu izvērtējumu. Tā vietā ministrijas virzienā adresēti pārmetumi par informācijas noslepenošanu, par auditorfirmas Deloitte Latvia izvēli un tās kompetenci, ziņo latvijas radio.Gan Augstākās izglītības padomes (AIP) vadītājs Jānis Vētra, gan arī pētījuma projekta vadītāja Baiba Rivža Saeimas komisijas sēdē pauda sašutumu par ministrijas komunikāciju un audita nepubliskošanu.

"Kur ir te laba pārvaldība? Un vispār savstarpēja cieņa? Es jūtos morāli pazemota, ka man pat neparāda to, kādi ir rezultāti. Mēs te kā tāda noziedznieku banda esam! Kā tas ir saprotams?" sašutumu intervijā Latvijas radio pauda B.Rivža.

Arī Vētra norādīja, ka ministrijas ierēdņi varot taču atnākt un paprasīt visus interesējošos jautājumus, nevis vispirms visu ziņot publiski. "Elementāra lietu kārtošana," atzina J. Vētra.

Izglītības komisijas vadītāja Ina Druviete (Vienotība) komisijā atzina, ka deputātiem nebija pietiekami daudz laika, lai iepazītos ar ziņojumu, kas saņemts pirmdienas vakarā, tāpēc arī nepievēršas tā saturam.

To vēlējās arī izglītības ministrs Roberts Ķīlis. Viņš bija iecerējis Saeimas komisiju aicināt izvērtēt Augstākās izglītības padomes darbību, tomēr atzina, ka tam varētu būt šķēršļi.

"Nu tur jau apšaubīs līdz Dievam tam kungam visdrīzāk. Tā tomēr ir cīņa. Daudzu cilvēku reputācijas un, iespējams, arī karjeras ir saistītas. Es domāju, ka AIP izvērtējums visdrīzāk notiksies. Šeit ir redzamas domstarpības starp atzariem – būtiskas un fundamentālas domstarpības. Un Saeimai ir kaut kas jādara," Latvijas radio atzina R. Ķīlis.

Jau ziņots, ka ministrijas nolīgtā auditorkompānija veica Augstākās izglītības padomes (AIP) īstenotā Eiropas Sociālā fonda projekta Augstākās izglītības studiju programmu izvērtēšana un priekšlikumi kvalitātes paaugstināšanai norises likumības un kvalitātes auditu.

Tāpat ziņots, ka, pamatojoties uz projekta rezultātiem, bija iecerēts veikt studiju virzienu akreditāciju. R.Ķīlis atzina, ka Augstākās izglītības studiju programmu izvērtējums nav izmantojams. Aizdomas par nepilnīgi veiktu darbu apstiprinot auditorfirmas SIA "Deloitte Latvia" veiktā audita rezultāti, ziņoja TV3 raidījums Nekā personīga.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Ziņas

Vairāk Ziņas


Politika

Vairāk Politika


Rīgā

Vairāk Rīgā


Novados

Vairāk Novados


Kriminālziņas

Vairāk Kriminālziņas