Laika ziņas
Šodien
Apmācies
Rīgā +10 °C
Apmācies
Piektdiena, 29. marts
Agija, Aldonis

Diskutēs par šķēršļiem ceļā uz sabiedrības drošību HIV kontekstā

Šodien Rīgas Austrumu klīniskās universitātes slimnīcas (RAKUS) Latvijas Infektoloģijas centra Ambulatorā korpusa 3.stāva konferenču zālē notiks diskusija "HIV - šķēršļi ceļā uz sabiedrības drošību", aģentūru LETA informēja biedrības Agihas valdes priekšsēdētājs Andris Veiķenieks.

Pirms diskusijas, sagaidot ikgadējo no AIDS mirušo piemiņas dienu, plkst.12 notiks par tradīciju kļuvušais svinīgais piemiņas brīdis - ziedu dobes izveidi centra teritorijā.

Veiķenieks pavēstīja, ka diskusijā sabiedrības drošības tēma HIV infekcijas kontekstā tiks aplūkota no dažādiem aspektiem. Diskusijā piedalīsies mediķi, valsts un nevalstiskā, kā arī akadēmiskā sektora pārstāvji, tostarp Infektoloģijas centra Infektoloģijas poliklīnikas vadītāja Inga Ažiņa, Veselības ministrijas Sabiedrības veselības departamenta direktore Santa Līviņa, Rīgas Stradiņa universitātes Sabiedrības veselības un epidemioloģijas katedras docente Anda Ķīvīte, Saeimas deputāts un Sabiedrības veselības apakškomisijas pārstāvis Hosams Abu Meri, biedrības Baltijas HIV asociācija valdes priekšsēdētāja Inga Upmace, kā arī bīskape emeritus Jāna Jēruma-Grīnberga.

Veiķenieks uzsver, ka sabiedrības drošību HIV un AIDS izplatības kontekstā ietekmē daudzi faktori, tāpēc tās veicināšanā valstiskā, nevalstiskā un akadēmiskā partnerība ir ļoti būtiska. "Esmu gandarīts, ka situācijā, kad HIV/AIDS izplatības ierobežošanas un šīs slimības kontroles jomā ir daudz jau izdarīts, bet vēl ir daudz kas paveicams, mēs, iesaistīto pušu pārstāvji, varam kopīgi apsēsties pie viena diskusiju galda, lai definētu galvenos šķēršļus sabiedrības apdraudējuma mazināšanā, kā arī HIV pacientu aprūpes uzlabošanā. Pirmreizēji diagnosticēto HIV pacientu skaita nepārtraukts pieaugums un HIV pacientu profila maiņa - tā ir zīme, ka rūpēs par mūsu kolektīvo drošību pret HIV riskiem, mums jābūt īpaši vienotiem, izglītotiem un atbildīgiem," skaidro Veiķenieks.

Top komentāri

Pravietisnejaukais
P
Vienlaikus propagandēt laulības pārkāpšanu un vienlaikus "cīnīties" ar seksuāli-transmisīvajām kaitēm... kas tas ir?
Skatīt visus komentārus

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli

Kariņa liktenis premjeres rokās

Viens no Vienotības valdes locekļiem Cēsu mērs Jānis Rozenbergs intervijā Agnesei Margēvičai atzīst, ka situācija partijai ir ļoti sarežģīta un neko nedarīt tā vairs nevar atļauties.

Ziņas

Vairāk Ziņas


Politika

Vairāk Politika


Rīgā

Vairāk Rīgā


Novados

Vairāk Novados


Kriminālziņas

Vairāk Kriminālziņas