Laika ziņas
Šodien
Daļēji saulains
Rīgā +9 °C
Daļēji saulains
Trešdiena, 24. aprīlis
Nameda, Visvaldis, Ritvaldis

Dod zaļo gaismu pretrunīgai idejai par "čekas maisiem"

"Kas notiks pēc 31. maija? Ministru kabinetam ir jādomā, kā notiks VDK dokumentu publiskošana vai nē?" aicinot tālāk nevirzīt Saeimas deputātu grupas iesniegto likumprojektu par bijušās Valsts drošības komitejas (VDK) dokumentu publiskošanu un okupācijas režīma varas sistēmas izgaismošanu, sacīja Saeimas Juridiskā biroja pārstāve Lilita Vilsone. Pašlaik spēkā ir tā dēvētais VDK dokumentu likums, kas paredz pētnieku komisijai līdz 31. maijam veikt dokumentu zinātnisko izpēti un sniegt priekšlikumus valdībai, ko un kādā apjomā publicēt. Ministru kabinetam savukārt tas jāizdara līdz 31. oktobrim.

Top komentāri

Mantrausis
M
Ideja laba! :) Rīgā netālu no nesen nojauktās Radiotehnikas ir Valsts arhīva nodaļa, kurā, veicot zināmas formalitātes, tuvinieki un pētnieki var iepazīties ar VDK arestēto lietām. Personas lietām. Tātad būtiska informācijas daļa ne 100%, bet pietiekamā apjomā ir pieejama. Viss.
smits
s
Ja tā bez emocijām un reāli lūkojamies uz šo tēmu vai problēmu, tad ir tomēr labi jāsaprot, ka šo garo gadu laikā minētajā arhīvā, ko saucam par "čekas maisiem", viss nebūt nav tā kā "sākumā" :)) tas viens. Un otrs, nu vai tik tiešām mēs iedomājamies, ka tajā "čekā" strādāja dumiķi un nejēgas, nu taču nē. Īstenie nozīmīgie aģenti tur nemaz, iespējams, pat nebija reģistrēti, tur, visdrīzāk, tika iekļauti ierindas padomju laika "aktīvie pilsoņi" gan pašiem to apzinoties un zinot, gan cilvēki, nu teiksim, tāpat vien, jo tam "čekistam" jau arī vajadzēja pildīt plānu :)) cilvēku saaģitēšanā, priekšniecība jau jebkuram darbiniekam neliek miera . . . Tādēļ, tā īsti jau nemaz mani, kā ierindas Latvijas iedzīvotāju, tie maisi neuztrauc.
Pravietisnejaukais
P
Miers ar jums! Atkārtoju jau sacīto - kolaborācijas tēma cilvēkus patiesībā neinteresē. Ja pirms vēlēšanām kādi par šo grib paklaigāt, pūlis pavelkas līdzi, bet nekad neesmu vērojis vēlmi rakties dziļāk un izprast stučīšanas būtību... no šī ļaudis bēg, kā no traka suņa. Ja neticat, pārbaudiet praksē.
Skatīt visus komentārus

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Ziņas

Vairāk Ziņas


Politika

Vairāk Politika


Rīgā

Vairāk Rīgā


Novados

Vairāk Novados


Kriminālziņas

Vairāk Kriminālziņas