Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +10 °C
Skaidrs
Svētdiena, 12. maijs
Valija, Ina, Ināra, Inārs

Dombrovskis: Bagātajām pašvaldībām diez vai kompensēs Krājbankā iesaldētos līdzekļus

Bagātajām pašvaldībām diez vai kompensēs Latvijas Krājbankā iesaldētos līdzekļus, trešdien Latvijas Pašvaldību savienības (LPS) domes sēdē teica Ministru prezidents Valdis Dombrovskis (Vienotība).

Pēc premjera Dombrovska sniegtās informācijas, Latvijas Krājbankā ir iesaldēti 69 pašvaldību līdzekļi 15,3 miljonu latu apmērā. Rīgas domei Latvijas Krājbankā iesaldēti 10,1 miljons latu, pārējām pašvaldībām kopā - 5,2 miljoni latu.

Līdzekļi Latvijas Krājbankā ir iesaldēti arī 90 pašvaldību kapitālsabiedrībām - kopumā 9,45 miljoni latu, 16 kapitālsabiedrībām iesaldētie līdzekļi ir mazāki par 700 000 latu, un tos varēs atgūt.

Premjers atgādināja, ka uz pašvaldībām tiešā veidā neattiecas likums par noguldījumu garantijām, tāpēc četrām pašvaldībām Valsts kase ir izsniegusi īstermiņa aizdevumus kopumā par 670 000 latu.

Dombrovskis pašvaldību vadītājiem solīja, ka "katrs gadījums tiks vērtēts atsevišķi". Dagdas novada domes priekšsēdētājs Viktors Stikuts bija sevišķi satraukts par pašvaldības finansiālo nākotni un jautāja, vai Finanšu ministrija varēs nākamgad pārņemt Dagdas novada domes finanšu vadību. Premjers aicināja pašvaldību vadītājus nelauzt depozītu līgumus valstij piederošajās Latvijas Hipotēku un zemes bankā (LHZB) un bankā Citadele.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Ziņas

Vairāk Ziņas


Politika

Vairāk Politika


Rīgā

Vairāk Rīgā


Novados

Vairāk Novados


Kriminālziņas

Vairāk Kriminālziņas