Laika ziņas
Šodien
Apmācies
Rīgā +2 °C
Apmācies
Piektdiena, 19. aprīlis
Vēsma, Fanija

DP: Radikālo islamistu grupējumos arī persona no Latvijas

Arī Latvija ir starp valstīm, kuras iedzīvotāji karo islamistu radikālo grupējumu rindās - Drošības policijai (DP) ir zināms vismaz viens Latvijas iedzīvotājs, kurš jau vairākus mēnešus atrodas Sīrijā, svētdien vēstīja Nekā personīga."Drošības policijas rīcībā esošā informācija liecina, ka bruņotajā konfliktā Sīrijā ir iesaistījies viens Latvijas iedzīvotājs, kurš ir pievienojies grupējumiem, kas cīnās pret Sīrijas valdošo režīmu.

Vienlaikus ir identificētas arī atsevišķas personas, kuras ir izrādījušas interesi iesaistīties šajā konfliktā. (...) Drošības policija arī aicina visus Latvijas iedzīvotājus, kuriem ir informācija par personu plāniem doties uz Sīriju vai citiem konfliktu reģioniem nolūkā iesaistīties tur vardarbīgās aktivitātēs, informēt par to Drošības policiju," raidījumam apstiprinājusi DP.DP un arī Iekšlietu ministrija (IeM) pārmet likumu veidotājiem, ka nav izdarīts solītais, lai teroristu atbalstītājus no Latvijas varētu sodīt krimināli, pauda raidījums. Septembrī skaļi izskanēja ziņa par trīs nacionālboļševikiem no Ludzas, kuri videointervijās internetā lepojās, ka karo pret Ukrainas karaspēku. Tolaik par nepieciešamību ātri mainīt likumus aktīvi izteicās premjere Laimdota Straujuma (Vienotība) un citas augstākās amatpersonas. Tomēr joprojām plānotie grozījumi ir iestrēguši saskaņojumos starp vairākām ministrijām. Iekšlietu uzraugi pārmet Tieslietu ministrijai (TM) nevēlēšanos rīkoties ātri un izlēmīgi."Es ļoti ceru, ka arī kriminālās atbildības jomā atbildīgā ministrija - Tieslietu ministrija - izrādīs aktīvāku politisko gribu šajā jautājumā, jo līdz šim iesaiste šajā politiskajā virzībā nav bijusi tik akūta un tik raita kā mums gribētos. Jo mums šķiet un Drošības policijai šķiet, ka mums būtu diezgan steidzami un diezgan kvalitatīvi jāstrādā pie šīs likumdošanas," raidījumā izteicās IeM parlamentārā sekretāre Evika Siliņa. Nekā personīga vēstīja, ka daudzu Eiropas valstu drošībnieki uztraucas, ka aizvien vairāk reģiona iedzīvotāji dodas karot pie teroristiem Sīrijā un Irākā. Piemēram, no Zviedrijas konflikta zonā esot aptuveni 300 cilvēku. Dažus karotājus atklājusi arī Igaunijas drošības policija Kapo. Dānijā teroristi pat pamanījušies saņemt ievērojamus valsts pabalstus, laikā, kamēr ar ieročiem rokās karoja Tuvajos austrumos.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli

NA neatbalstīs Braži ārlietu ministres amatam

Opozīcijā esošā Nacionālā apvienība (NA) neatbalstīs diplomātes Baibas Bražes apstiprināšanu ārlietu ministres amatā, aģentūrai LETA pēc abu pušu tikšanās pauda NA priekšsēdētājs Raivis Dzintars.

Ziņas

Vairāk Ziņas


Politika

Vairāk Politika


Rīgā

Vairāk Rīgā


Novados

Vairāk Novados


Kriminālziņas

Vairāk Kriminālziņas