Laika ziņas
Šodien
Apmācies
Rīgā +7 °C
Apmācies
Ceturtdiena, 25. aprīlis
Līksma, Bārbala

Drošības policija rosina sākt kriminālvajāšanu pret Benesu Aijo

Drošības policija (DP) ceturtdien, 2.oktobrī, Rīgas tiesu apgabala prokuratūrai nodeva kriminālprocesa materiālus, rosinot uzsākt kriminālvajāšanu pret Latvijas Republikas (LR) pilsoni Benesu Aijo par aicinājumiem vardarbīgi gāzt valsts varu un grozīt valsts iekārtu, kā arī par aicinājumiem likvidēt LR valstisko neatkarību, portālu _Diena.

lv_ informēja DP.Kriminālprocess uzsākts šā gada 2.aprīlī. Izmeklēšanas gaitā gūti pierādījumi, ka Aijo veiktās darbības bija apzinātas un vērstas uz vardarbīgu Latvijas Republikas valsts varas gāšanu, valsts iekārtas grozīšanu nelikumīgā veidā, kā arī Latvijas Republikas teritoriālās vienotības graušanu. Izvērtējot kriminālprocesa materiālus kopumā, procesa virzītājs konstatēja, ka ir savākti pietiekami pierādījumi, lai ierosinātu uzsākt kriminālvajāšanu.Jau vēstīts, ka nacionālboļševiks Beness Aijo martā iesaistījies nemieros arī Ukrainā, par ko no valsts ticis izraidīts.Maijā Aijo ieradies Latvijā, kur aizturēts jau Rīgas lidostā. Jūlijā Aijo no apcietinājuma Latvijā atbrīvots, un uzreiz jau solījis "cīnīties tālāk", rīkojot dažādus mītiņus.

Top komentāri

Aivars
A
Sen bija laiks to mērkaķi novākt!
Skatīt visus komentārus

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli

Likumprojekts ignorē vietējos uzņēmējus

Par zaļās politikas nozīmi transporta jomā un valdības līdzšinējo politiku Guntars Gūte sarunājas ar Latvijas Biodegvielas un bioenerģijas asociācijas (LBBA) valdes locekli Induli Stikānu .

KNAB un SAB neesot saņēmis nevienu iesniegumu no Kadžuļa

Korupcijas novēršanas un apkarošanas birojs (KNAB) līdz šim nav saņēmis nevienu iesniegumu no uzņēmēja Renāra Kadžuļa vai kādas citas personas saistībā ar iespējamu 2014.gada Saeimas vēlēšanu rezultāt...

Ziņas

Vairāk Ziņas


Politika

Vairāk Politika


Rīgā

Vairāk Rīgā


Novados

Vairāk Novados


Kriminālziņas

Vairāk Kriminālziņas