Laika ziņas
Šodien
Apmācies
Rīgā +10 °C
Apmācies
Ceturtdiena, 9. maijs
Klāvs, Einārs, Ervīns

Drošības policija vērtē Lindermana izteikumus par Latgales autonomijas ideju

Drošības policija (DP) ir sākusi vērtēt partijas Par dzimto valodu! līdera Vladimira Lindermana publiskos izteikumus par Latgales autonomijas ideju.

Kā aģentūru LETA informēja DP priekšnieka palīdze Kristīne Apse-Krūmiņa, DP vērtē Lindermana paziņojumu no krimināltiesiskā viedokļa. Sīkāku informāciju DP pagaidām nesniedz.

Kā ziņots, Lindermans aģentūrai LETA vakar sacīja, ka Latgales autonomija Latvijas sastāvā būtu adekvāta atbilde valdošo partiju centieniem apturēt un nepieļaut referendumu par pilsonības piešķiršanu nepilsoņiem.

"Redzam, ka valdošie grib aizliegt pilsonības referendumu, dara visu, lai novilcinātu laiku un beigās to vispār aizliegtu. Uz šādu rīcību jābūt kādai adekvātai atbildei, un domāju, ka Latgales autonomija Latvijas sastāvā būtu šāda atbilde," norādīja Lindermans.

Viņš uzskata, ka ideja par autonomiju ir Latgales iedzīvotāju vēlme, tomēr, lai to noskaidrotu, tiks veikts socioloģisks pētījums. Iespējams, ka pētījums tiks veikts jau pēc divām nedēļām, pieļāva Lindermans.

Jautāts, kāda būs partijas Par dzimto valodu! turpmākā rīcība pēc pētījuma veikšanas, Lindermans sacīja, ka pēc tam partija vērsīsies starptautiskajās organizācijās, lai noskaidrotu to viedokli par Latgales autonomijas ideju.

Lindermans par šo tēmu plašāk izpaudies arī interneta mājaslapā www.imhoclub.lv.

Minētie Lindermana izteikumi pagaidām nav kvalificēti kā noziedzīgs nodarījums, taču Latvijas Krimināllikumā (KL) ir paredzēta atbildība par aicinājumu graut Latvijas Republikas teritoriālo vienotību.

KL 83.panta 1.daļā noteikts, ka par publisku aicinājumu graut Latvijas teritoriālo vienotību, tas ir, Satversmē neparedzētā veidā atdalīt kādu Latvijas teritorijas daļu, soda ar brīvības atņemšanu uz laiku līdz trim gadiem vai ar naudas sodu līdz piecdesmit minimālajām mēnešalgām.

Savukārt KL 83.panta 2.daļa paredz, ka par organizatorisku darbību, kas vērsta uz Latvijas teritoriālās vienotības graušanu, soda ar brīvības atņemšanu uz laiku līdz pieciem gadiem vai ar naudas sodu līdz simt minimālajām mēnešalgām.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli

Politiķi aizvien nevar iziet no savas orbītas

Par valsts uzdevumiem ekonomikas sekmēšanā un joprojām milzīgo birokrātijas slogu Guntars Gūte sarunājas ar Latvijas Tirdzniecības un rūpniecības kameras prezidentu Aigaru Rostovski.

Ziņas

Vairāk Ziņas


Politika

Vairāk Politika


Rīgā

Vairāk Rīgā


Novados

Vairāk Novados


Kriminālziņas

Vairāk Kriminālziņas