Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +18 °C
Skaidrs
Piektdiena, 3. maijs
Uvis, Gints

Drošības policijai ziņots par 100 iespējamiem pārkāpumiem vēlēšanās

Drošības policija (DP) saistībā ar 2017. gada 3. jūnija pašvaldību vēlēšanām kopumā saņēma vairāk nekā 100 signālus par iespējamiem pārkāpumiem, kuru pārbaude ir DP kompetencē, no tiem vairāk nekā 40 signāli tika saņemti tieši vēlēšanu dienā, vēsta DP.

Pārbaudot saņemto informāciju, DP vairums no šiem signāliem neapstiprinājās, bet par citiem joprojām tiek turpināta pārbaude. Vienlaikus jānorāda, ka DP atsevišķos gadījumos informāciju saņēmusi arī pēc vēlēšanām un to pārbaude turpinās. Tāpat pirms pašvaldību vēlēšanām un vēlēšanu dienā DP saņēma informāciju par iespējamiem aģitācijas pārkāpumiem, kas tika pārsūtīti atbilstoši kompetencei citām tiesību aizsardzības iestādēm.

Pašlaik DP lietvedībā ir divi kriminālprocesi, kuru ietvaros neviena persona patlaban nav aizturēta, bet pret divām personām sākts kriminālprocess. Minēto kriminālprocesu ietvaros veiktas piecas kratīšanas, kopumā nopratinātas astoņas personas.

DP pateicas visiem Latvijas iedzīvotājiem, kuri informēja par iespējamām prettiesiskām darbībām saistībā ar 3. jūnijā notikušajām pašvaldību vēlēšanām. DP vērtējumā sabiedrības lielā aktivitāte, informējot par iespējamiem pārkāpumiem priekšvēlēšanu laikā un vēlēšanu dienā, liecina, ka Latvijas iedzīvotāji pievērš arvien lielāku uzmanību tam, lai vēlēšanu norise būtu godīga un nenotiktu vēlētāju izvēles prettiesiska ietekmēšana.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Ziņas

Vairāk Ziņas


Politika

Vairāk Politika


Rīgā

Vairāk Rīgā


Novados

Vairāk Novados


Kriminālziņas

Vairāk Kriminālziņas