Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +1 °C
Skaidrs
Trešdiena, 24. aprīlis
Nameda, Visvaldis, Ritvaldis

Druviete: Doties uz Brazīliju bija pilnīgi obligāti

Izglītības un zinātnes ministre Ina Druviete (Vienotība) nenožēlo, ka devusies komandējumā uz Brazīlijas dienvidu piekrastes pilsētu Sanpaulu. "Protams, ka nē. Tas bija pilnīgi obligāti, tas bija vajadzīgs, un to es varu pierādīt ikvienam ar konkrētiem materiāliem un arī ar mūsu turpmākās sadarbības garantijām," pēc atgriešanās Latvijā portālam Diena.lv sacīja ministre.

Ministre vairākkārt aicināja portālu Diena.lv paviesoties Izglītības un zinātnes ministrijā, lai iepazītos ar konkrētiem dokumentiem par komandējumu, kuram bijušas vairākas daļas. "Braukt desmit tūkstošus kilometru ir neizdevīgi, ja netiek izmantotas visas iespējas nodibināt sakarus ar augstskolām," sacīja Druviete, norādot, ka komandējuma galvenā daļa bijusi dalība Ekonomiskās sadarbības un attīstības organizācijas (OECD) augsta līmeņa forumā "Prasmes progresam".

Viņa uzsvēra, ka forums bijis ekskluzīvi veltīts izglītības jautājumam un tajā piedalīties tika aicināti izglītības ministri no valstīm, kas tuvākajā nākotnē vēlas iestāties OECD. "Tā ka uz šo konferenci būtu jābrauc jebkuram izglītības ministram, kas šajā laikā darbotos Latvijā un uz šo konferenci būtu jābrauc neatkarīgi no tā, vai tā notiek Tallinā, Londonā vai Sanpaulu," teica ministre, bilstot, ka, dodoties ceļā, jau rēķinājusies ar "primitīvas interpretācijas" iespējām.

Viņa kā viena no pieciem runātājiem konferencē uzstājusies ministru apaļā galda diskusijā ar sagatavotu ziņojumu, kā arī teikusi konferences noslēguma vārdus. "Konferencē tika paustas Latvijai ļoti nozīmīgas atziņas par sociālā un emocionālā intelekta stiprināšanu," bilda ministre, kurai komandējuma laikā bijušas arī vairākas nozīmīgas tikšanās.

Laikraksts Diena iepriekš vēstīja, ka tikai divus mēnešus pēc stāšanās izglītības un zinātnes ministres amatā Druviete nodevusies politiskajam tūrismam - marta sākumā viņa pabija Rumānijā, brauciena nepieciešamību pamatojot ar dalību jauniešu izglītības konferencē. Pēc tam ministre ceļoja uz Gruziju, lai tiktos ar vietējo latviešu biedrību, un, no turienes pat neatgriezusies Latvijā, sēdās lidmašīnā, kas viņu aizveda uz Sanpaulu.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Ziņas

Vairāk Ziņas


Politika

Vairāk Politika


Rīgā

Vairāk Rīgā


Novados

Vairāk Novados


Kriminālziņas

Vairāk Kriminālziņas