Laika ziņas
Šodien
Apmācies
Rīgā +6 °C
Apmācies
Ceturtdiena, 25. aprīlis
Līksma, Bārbala

Dublinas centrā latvieši atzīmēs Latvijas neatkarības atjaunošanas dienu

Lai atzīmētu Latvijas Republikas Neatkarības atjaunošanas dienu un par šiem svētkiem atgādinātu Īrijas latviešiem, 4. maijā Dublinas vecpilsētā Temple Bar notiks Latvijas kultūras dienas pasākumi. Plānots, ka tos apmeklēs vairāki simti Latvijas valstspiederīgo, kuri dzīvo Īrijā, kā arī pasākumos piedalīsies Īrijas latviešu radošie dejo kolektīvi, kori, bērni no latviešu nedēļas nogales skoliņām un citi – kopā 229 dalībnieki.

Kultūras dienā tiks realizēts Rīgai 800 jubilejas svinību koncepts deviņos radošajos kvartālos: Rīga dzied, Rīga dejo, Rīga ēd, Rīga glezno, Rīga muzicē, Rīga caur objektīvu, Rīga dzīvo zaļi, Rīga veido un Rīga rotaļājas. Kā Dienai norādīja Latvijas vēstniecības Īrijā vadītājas vietniece Vija Buša, jau otro gadu Kultūras diena ir padarīta par publisku pasākumu. Šogad arī plānots iesaistīt apmeklētājus, piemēram, mācot latviešu deju soļus un spēlēt kokli.V. Buša stāsta, ka ne visi latvieši saglabā savu saikni ar Latviju, tomēr ļoti daudzi aktīvi iesaistās gan pasākumu rīkošanā, gan ikdienā apmeklē, piemēram, latviešu deju kolektīvus. Un šie svētki tad ir iespēja parādīt, ko viņi prot. Tomēr ir arī tādi gadījumi, kad cilvēki brīnās, kāpēc vēstniecība nestrādā, piemēram, 18. novembrī. Līdz ar to ar šādiem pasākumiem Īrijas latviešiem tiek atgādināts par Latvijai nozīmīgiem svētkiem un atceres dienām.Šogad Latvijas Kultūras diena tiek rīkota Rīga – Eiropas kultūras galvaspilsēta 2014 pasākumu ietvaros. Līdz ar to Kultūras dienas apmeklētāji pasākumu ietvaros tiks informēti par tūrisma un atpūtas iespējām Latvijā un aicināti iepazīt, kā arī apmeklēt galvaspilsētu Rīgu.Kultūras dienu programmu svētdien plkst. 12:00 East Essex Street atklās Latvijas vēstnieks Īrijā Dr. Gints Apals un Dublinas pilsētas mērs Ošins Kvins (Oisín Quinn).

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli

Likumprojekts ignorē vietējos uzņēmējus

Par zaļās politikas nozīmi transporta jomā un valdības līdzšinējo politiku Guntars Gūte sarunājas ar Latvijas Biodegvielas un bioenerģijas asociācijas (LBBA) valdes locekli Induli Stikānu .

KNAB un SAB neesot saņēmis nevienu iesniegumu no Kadžuļa

Korupcijas novēršanas un apkarošanas birojs (KNAB) līdz šim nav saņēmis nevienu iesniegumu no uzņēmēja Renāra Kadžuļa vai kādas citas personas saistībā ar iespējamu 2014.gada Saeimas vēlēšanu rezultāt...

Ziņas

Vairāk Ziņas


Politika

Vairāk Politika


Rīgā

Vairāk Rīgā


Novados

Vairāk Novados


Kriminālziņas

Vairāk Kriminālziņas