Laika ziņas
Šodien
Apmācies
Rīgā +4 °C
Apmācies
Piektdiena, 26. aprīlis
Rūsiņš, Sandris, Alīna

ECT Čalovska sūdzībai ir piešķīrusi prioritāti

Neskatoties uz Ģenerālprokuratūrā saņemto Eiropas Cilvēktiesību tiesas (ECT) atbildi par smagos kibernoziegumos apsūdzētā Denisa Čalovska lietu, joprojām nav skaidrības par vīrieša turpmāku atrašanos apcietinājumā.

Čalovska advokāts Egons Rusanovs 19.augustā lūdza Ģenerālprokuratūru no apcietinājuma atbrīvot viņa aizstāvamo. Ģenerālprokurors Ēriks Kalnmeiers iepriekš žurnālistiem paziņoja, ka Ģenerālprokuratūra ir nosūtījusi ECT lūgumu paziņot par iespējamo lietas izskatīšanas laiku un, saņemot atbildi, prokuratūrai būs pamats izskatīt jautājumu par turpmāku Čalovska apcietinājuma nepieciešamības pamatojumu.

Likums paredz, ka izdodamās personas apcietinājuma termiņš nedrīkst pārsniegt vienu gadu. Čalovskis tika aizturēts pagājušā gada 4.decembrī, tātad apcietinājuma termiņa pēdējā diena ir 3.decembris.

Ja ECT oficiāli prokuratūrai paziņos, ka Čalovska lietu skatīs pēc decembra, tad prokuratūra lems par viņa atbrīvošanu no cietuma, iepriekš skaidroja Kalnmeiers.

Tagad Ģenerālprokuratūrā no Ministru kabineta pārstāvja starptautiskajās cilvēktiesību institūcijās saņemta atbilde, ka ECT Čalovska sūdzībai ir piešķīrusi prioritāti, bet nekādus konkrētus sūdzības izskatīšanas termiņus tiesa nav norādījusi, aģentūru LETA informēja prokuratūras preses sekretāre Aiga Šēnberga.

Par minēto Ģenerālprokuratūra informējusi Tieslietu ministriju, lai kopīgi lemtu par turpmāko rīcību saistībā ar Čalovska atrašanos izdošanas apcietinājumā.

Plašāka informācija pagaidām netiks sniegta.

Jau ziņots, ka valdība 6.augustā lēma izdot Čalovski ASV, tomēr iespējamā kibernoziedznieka advokāti vērsās Eiropas Cilvēktiesību tiesā (ECT), lūdzot noteikt pagaidu aizsardzību, proti, aizliegumu izdot Čalovski ASV, pirms viņa lieta nav izskatīta. ECT šo lūgumu apmierināja, taču Čalovskis turpina atrasties cietumā.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli

Likumprojekts ignorē vietējos uzņēmējus

Par zaļās politikas nozīmi transporta jomā un valdības līdzšinējo politiku Guntars Gūte sarunājas ar Latvijas Biodegvielas un bioenerģijas asociācijas (LBBA) valdes locekli Induli Stikānu .

KNAB un SAB neesot saņēmis nevienu iesniegumu no Kadžuļa

Korupcijas novēršanas un apkarošanas birojs (KNAB) līdz šim nav saņēmis nevienu iesniegumu no uzņēmēja Renāra Kadžuļa vai kādas citas personas saistībā ar iespējamu 2014.gada Saeimas vēlēšanu rezultāt...

Ziņas

Vairāk Ziņas


Politika

Vairāk Politika


Rīgā

Vairāk Rīgā


Novados

Vairāk Novados


Kriminālziņas

Vairāk Kriminālziņas