Laika ziņas
Šodien
Daļēji saulains
Rīgā +10 °C
Daļēji saulains
Piektdiena, 26. aprīlis
Rūsiņš, Sandris, Alīna

EK komisārs sola, ka lauksaimnieki Eiropas Savienībā kļūs vienlīdzīgi

Eiropas Savienība (ES) nodrošinās visu dalībvalstu lauksaimniekiem vienlīdzīgas iespējas un finansējumu, šodien Rīgā notikušajā diskusijā par ES finanšu nākotni atzina Eiropas Komisijas (EK) komisārs Ginters Etingers.

Viņš norādīja, ka šī ir trešā reize, kad apmeklē Rīgu, un, EK komisāra ieskatā, Latvijas galvaspilsēta ir kļuvusi pievilcīgāka. Tāpat Etingers piebilda, ka Latvijas attīstība kopš neatkarības atgūšanas ir vērtējams kā veiksmes stāsts.

EK komisārs skāra arī ES daudzgadu budžeta jautājumu, norādot, ka, Lielbritānijai pametot ES, saruks bloka budžets. Tajā pašā laikā ES dalībvalstīm nāksies arī domāt par finansējuma novirzīšanu tādu problēmu risināšanai kā drošība, migrācija, terorisms u.c.

Etingers atzina, ka, neskatoties uz gaidāmo ES budžeta samazinājumu, EK mērķis būs modernizēt lauksaimniecības politiku un vienkāršot šo nozari regulējošos noteikumus.

"Ir virkne jautājumu, par kuriem mums ir jāvienojas ar lauksaimnieku organizācijām, dalībvalstīm, nevalstiskajām organizācijām u.c. iesaistītajiem. Katrā ziņā strādāsim pie tā, lai maksājumi par hektāru Latvijas lauksaimniekiem nebūtu mazāki kā Francijā," sacīja Etingers, piebilstot, ka ES lauksaimnieku iespējas būs vienlīdzīgas.

EK komisārs arī norādīja, ka vienai no nākamā ES fondu plānošanas perioda prioritātēm ir jābūt finansējuma pieaugumam zinātnē un pētniecībā, lai nodrošinātu bloka globālo konkurētspēju.

Jau ziņots, ka EK pārstāvniecība Latvijā un "Attīstības finanšu institūcijas "Altum"" ("Altum") šodien rīko diskusiju par ES finanšu nākotni, kurā plānots runāt par ES finanšu jautājumiem. Tostarp plānots pārrunāt, kas Latviju un citas ES valstis sagaida nākamajā plānošanas periodā, vai līdz ar 2020.gadu noslēgsies Eiropas finanšu atbalsts dalībvalstīm un kādas ilgtermiņā būs ES atbalstāmās prioritātes.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli

Nevar nebalstīt

AirBaltic joprojām nepieciešama valsts "aizmugure".

Statistika nav tikai vienkārši cipari

Par Centrālās statistikas pārvaldes (CSP) vietu valstī un vēlmi padarīt CSP par galveno datu centru, kas politikas plānotājiem palīdz pieņemt kvalitatīvus lēmumus, Guntars Gūte sarunājas ar ...

Ziņas

Vairāk Ziņas


Politika

Vairāk Politika


Rīgā

Vairāk Rīgā


Novados

Vairāk Novados


Kriminālziņas

Vairāk Kriminālziņas