Laika ziņas
Šodien
Apmācies
Rīgā +8 °C
Apmācies
Piektdiena, 29. marts
Agija, Aldonis

Eksāmens latviešu valodā aizvadīts bez starpgadījumiem

Šodien 12.klašu centralizētais eksāmens latviešu valodā aizvadīts bez starpgadījumiem, aģentūru LETA informēja Valsts izglītības satura centra pārstāve Liene Bērziņa.

Šodien latviešu valodas eksāmenu kārtoja 16 791 izglītojamais, un pārbaudījums latviešu valodā, tāpat kā eksāmens matemātikā, vidējās izglītības iegūšanai ir obligāts.

Tāpat 12.klases skolēni piektdien, 20.maijā, kārtos centralizēto eksāmenu matemātikā. Eksāmens matemātikā vispārīgajā līmenī vai optimālajā līmenī rakstiski notiks 24.maijā, bet eksāmens latviešu valodā optimālajā līmenī, kombinēti notiks dalīti - 26.maijā - rakstu daļa, bet mutvārdu daļa - 1.jūnijā, 2.jūnijā un 3.jūnijā.

No izvēles eksāmeniem 12. klases skolēni pirmo kārtos rakstisko eksāmenu Latvijas un pasaules vēsturē - 23.maijā, rakstisks eksāmens ķīmijā notiks 25.maijā, fizikā - 27.maijā, bet bioloģijā - 30.maijā.

Kombinētā manierē jūnija sākumā tiks kārtots eksāmens informātikā - 2.jūnijā paredzēts aizvadīt rakstu daļu, bet 2.jūnijā un 3.jūnijā - praktisko daļu. Ģeogrāfijas eksāmens rakstiski notiks 6.jūnijā, bet rakstisks eksāmens ekonomikā - 8.jūnijā. Savukārt eksāmens mazākumtautību valodā un literatūrā (krievu) mazākumtautību izglītības programmās rakstiski notiks 10.jūnijā.

Izglītojamiem, kuri attaisnojošu iemeslu dēļ nevar piedalīties eksāmenā, tiek nodrošināta iespēja kārtot eksāmenu papildtermiņā, sākot ar 9.jūniju.

Kā ziņots, vislielākais skaits izglītojamo vispārējās vidējās izglītības iegūšanai šogad kārtos centralizēto eksāmenu matemātikā, aģentūru LETA informēja Valsts izglītības satura centrā (VISC).

Matemātikas eksāmenu kārtos 17 214 izglītojamie. Otrs lielākais eksāmenu kārtotāju skaits ir latviešu valodas eksāmenam, ko kārtos kopumā 16 791 izglītojamais. Eksāmeni latviešu valodā un matemātikā vidējās izglītības beidzējiem ir obligāti.

No izvēles eksāmeniem lielākais eksāmenu kārtotāju skaits būs bioloģijā, to kārtos 1250 izglītojamie. Fizikas eksāmena kārtošanai pieteikti 838 izglītojamie. Ķīmijas eksāmenu grasās kārtot 750 izglītojamie, bet Latvijas un pasaules vēstures centralizēto eksāmenu kārtos 341 izglītojamais.

VISC norāda, ka arī šogad izglītības iestādes organizē necentralizēto eksāmenu norisi ekonomikā, ģeogrāfijā, informātikā un mazākumtautību (krievu) valodā un literatūrā. Lielākais skolēnu skaits necentralizētajos eksāmenos šogad pieteikts informātikā - 178 skolēni, ekonomikas necentralizēto eksāmenu kārtos 174 skolēni, necentralizēto eksāmenu mazākumtautību (krievu) valodā un literatūrā kārtos 54 skolēni, bet ģeogrāfijas eksāmenam pieteikti 14 izglītojamie.

 

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Ziņas

Vairāk Ziņas


Politika

Vairāk Politika


Rīgā

Vairāk Rīgā


Novados

Vairāk Novados


Kriminālziņas

Vairāk Kriminālziņas