Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +12 °C
Skaidrs
Piektdiena, 3. maijs
Uvis, Gints

Eksperiments: Visnaskāk uz e-pastiem atbild Zilupes novada pašvaldība

No pašvaldībām visātrāk uz e-pastu atbild Zilupes novads - 2 minūšu laikā, savukārt sociālajos tīklos visveiklākie ir Ventspils novada darbinieki, liecina uzņēmuma Lattelecom veiktais Latvijas e-indeksa eksperiments

Eksperimenta rezultāti liecina, ka mazākās pašvaldības, piemēram, Zilupes vai Ādažu novads, no kura atbilde tika saņemta četru minūšu laikā, atbild uz e-pastiem ātrāk nekā izmēros lielākās pašvaldības. Arī Kokneses un Stopiņu novadi atbildi sniedza ātri - piecu minūšu laikā, Saulkrasti atbildēja sešās, bet Smiltenes novads un Jūrmala septiņās minūtēs. 

Lielākas pašvaldības kā Ventspils un Siguldas novadi sociālajos tīklos atbildēja attiecīgi divās un trijās minūtēs. Daugavpils četrās, Burtnieku novads - astoņās, un Jelgava 11 minūtēs.  

Rakstot uz pašvaldības oficiālo e-pasta adresi, atbildes saņemtas 92% gadījumu, bet uz sociālajos tīklos uzdoto jautājumu atbilde saņemta gandrīz divās trešdaļās gadījumu.

Pētījumā arī noskaidrots, ka caur e-pastiem atbildes var saņemt ātrāk nekā pašvaldības sociālajos tīklos. E-pastos 84% gadījumu atbildes saņemtas stundas laikā, kamēr sociālajos tīklos atsaucīgās pašvaldības šajā laika limitā iekļāvās pusē gadījumu.

Uz e-pastā sūtītajiem eksperimenta jautājumiem no 119 Latvijas pašvaldībām atbildēja 109: stundas laikā – 38, vienas līdz trīs stundu laikā – 34, dienas laikā – 20, nākamajā dienā – 11, bet pēc trim dienām – 6 pašvaldības. Savukārt 10 pašvaldības 30 dienu laikā atbildi nebija sniegušas.

Sociālajos tīklos eksperimenta veicējiem atbildēja 40 no 62 vispopulārākajām pašvaldībām. Uz eksperimenta jautājumiem deviņas atbildēja stundas laikā, 1 līdz 3 stundu laikā - piecas, diennakts laikā – sešas, 2 līdz 3 dienu laikā – sešas, 4. dienā – astoņas, 5 līdz 7 dienu laikā – četras pašvaldības. Savukārt Baldones novads atbildēja 12. dienā un Cēsu novads – 18. dienā. 22 pašvaldības atbildi nebija sniegušas 30 dienu laikā.

Atklājusies tendence, ka nereti pašvaldības izveido sociālo tīklu kontus, tomēr tos nenorāda oficiālajā mājaslapā. Turklāt 12 situācijās mājaslapās izvietotās saites aizveda nevis uz attiecīgās pašvaldības profilu konkrētajā tīklā, bet gan uz vispārīgo sociālā tīkla adresi.

Latvijas e-indeksa e-pasta eksperiments veikts šā gada oktobrī.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Ziņas

Vairāk Ziņas


Politika

Vairāk Politika


Rīgā

Vairāk Rīgā


Novados

Vairāk Novados


Kriminālziņas

Vairāk Kriminālziņas