Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +12 °C
Skaidrs
Pirmdiena, 29. aprīlis
Raimonds, Laine, Vilnis

ES finanšu ministri aplaudē Latvijai par vēlmi pievienoties eirozonai

Šodien Luksemburgā notiekošajā Eiropas Savienības (ES) Ekonomisko un finanšu jautājumu padomes (ECOFIN) sanāksmē nav izskanējuši iebildumi pret Latvijas virzību uz eirozonu, un mūsu valsts pat saņēmusi aplausus, savā tvitera kontā raksta Latvijas finanšu ministrs Andris Vilks (V).

"Arī Ecofin sanāksmē nebija neviena iebilduma no ES finanšu ministriem par mūsu virzību uz eirozonu. Saņēmām aplausus!" tvīto mūsu valsts finanšu ministrs.

Vilks, Finanšu ministrijas valsts sekretāre Sanita Bajāre un ministrijas pārstāvji šodien piedalās ECOFIN sanāksmē, kur tika skatīta eirozonas dalībvalstu rekomendācija par eiro ieviešanu Latvijā un ES Padomes rekomendācijas dalībvalstīm, tai skaitā Latvijai.

Kā ziņots, eirozonas dalībvalstu finanšu ministri ceturtdien notikušajā sanāksmē nolēma atbalstīt eiro ieviešanu Latvijā nākamā gada janvārī.

"Mēs secinājām, ka Latvija ir gatava 2014.gada 1.janvārī ieviest eiro," preses konferencē paziņoja ES monetāro lietu komisārs Olli Rēns.

"Latvijas vēlme ieviest eiro liecina par pārliecību par mūsu vienoto valūtu. Tie, kas prognozē eiro sabrukšanu, vienkārši kļūdās," sacīja Rēns. "Latvijas pieredze apliecina, ka valsts var veiksmīgi pārvarēt makroekonomisku nelīdzsvarotību, lai arī cik smaga tā būtu, un no krīzes iziet vēl spēcīgāka."

Galīgo lēmumu par Latvijas pievienošanos Eiropas vienotās valūtas zonai pieņems eirozonas finanšu ministri jūlijā.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Ziņas

Vairāk Ziņas


Politika

Vairāk Politika


Rīgā

Vairāk Rīgā


Novados

Vairāk Novados


Kriminālziņas

Vairāk Kriminālziņas