Laika ziņas
Šodien
Apmācies
Rīgā +9 °C
Apmācies
Piektdiena, 29. marts
Agija, Aldonis

Finansējums aizsardzībai straujāk nekāps

Lai no 0,91%  no iekšzemes kopprodukta (IKP) šogad līdz 0,92% no IKP nākamgad palielinātu aizsardzībai atvēlētos līdzekļus papildu nepieciešami 10 miljoni eiro, otrdien pēc valdības sēdes žurnālistiem sacīja Ministru prezidente Laimdota Straujuma (Vienotība).

Latvija kā NATO dalībvalsts apņēmusies aizsardzībai veltīt 2% no IKP līdz 2020.gadam. Straujuma uzsvēra, ka patlaban būtiskākais ir neatkāpties no plāna, bet straujāks finansējuma kāpums nozarei plānots nav.

"Ja mēs palielinām izdevumus aizsardzībai, mums jāmaina budžets," teica Straujuma, atzīstot, ka procentuāli lielākais finansējuma kāpums aizsardzībai atlikts tieši uz pēdējiem gadiem. "Ir jāsaprot dažādās vajadzības," teica premjerministre, norādot, ka, piemēram, jau tagad Veselības ministrija prasa papildu 71 miljonu eiro, deviņi miljoni rezervēti pensiju indeksācijai.

"Būtu naivi [domāt], ka tas, kas notiek Ukrainā, neietekmēs mūsu tautsaimniecību. Mums jāskatās vispār, cik mums būs iespējas dalīt. Droši vien mums nebūs 100 miljoni, ko dalīt," vērtēja Straujuma, vienlaikus prognozējot, ka ministriju pieprasījumi īpaši laikā pirms vēlēšanām pārsniegs 500 miljonus eiro.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Ziņas

Vairāk Ziņas


Politika

Vairāk Politika


Rīgā

Vairāk Rīgā


Novados

Vairāk Novados


Kriminālziņas

Vairāk Kriminālziņas