Laika ziņas
Šodien
Apmācies
Rīgā +1 °C
Apmācies
Sestdiena, 20. aprīlis
Mirta, Ziedīte

Finanšu ministrija Jaunzemes darbu vērtē kā labu

Valsts ieņēmumu dienesta (VID) vadītājas Ievas Jaunzemes darbu pirmajos mēnešos Finanšu ministrija (FM) novērtējusi kā labu, taču ir arī jomas, kuras nepieciešams pilnveidot, aģentūrai LETA sacīja FM pārstāvis Aleksis Jarockis.

Jaunzeme ir aizvadījusi pārbaudes laiku VID ģenerāldirektores amatā un FM veica viņas darba izvērtējumu. Jarockis informēja, ka vērtējumā ir uzteiktas Jaunzemes kompetences, kas vērstas uz kontaktu veidošanu un sadarbību.

"Pozitīvi novērtēta viņas līdzšinējā pieredze un vēlme iedzīvināt pārmaiņas, bet turpmāk jākoncentrējas tieši uz VID attīstības virzieniem, kā arī līdz gada beigām jāapstiprina VID stratēģija," sacīja FM pārstāvis.

FM novērtēja, ka līdz šim īsā periodā labi skaidrota iestādes nostāja procesos un politiku ieviešanā, veidojot aktīvu sadarbību ar nevalstiskajām organizācijām. Vienlaikus ministrija uzskata, ka VID vadītājai ir jāturpina darbs pie komunikācijas uzlabošanas ar klientu, lai procesi un informācija būtu pieejama, viegli atrodama un saprotama klientam.

"VID darbība jāveido kā pretimnākoša, investorus atbalstoša. Jāveido aizvien pārliecinošāka komunikācija, kas orientēta uz to, lai virzītos uz brīvprātīgu nodokļu nomaksu, kā arī vienkāršu un ērtu nodokļu nomaksas sistēmu," atzina Jarockis.

Tāpat, pēc FM paustā, VID vadītājai ir jāpilnveido nodokļu un muitas administrāciju darbs, lai tas būtu vērsts uz proaktīvu rīcību. Būtiski arī jāuzlabo nodokļu uzraudzības jeb kontroles reaģēšanas laiks uz potenciāliem nodokļu zudumiem un rezultatīvie rādītāji.

"Lai sasniegtu izvirzītos mērķus, Jaunzemei ieteikts meklēt un izmantot inovatīvus risinājumus, labākās prakses piemērus, ne tikai balstīties uz iepriekšējo pieredzi," piebilda FM pārstāvis.

Jau ziņots, ka Jaunzeme VID ģenerāldirektora amatā darbu sāka šogad 11.februārī. VID vadītāja pilnvaru termiņš ir pieci gadi.

Jaunzeme iepriekš bija Ekonomikas ministrijas Administrācijas vadītāja, kā arī bijusi valsts sekretāre Labklājības ministrijā. Tāpat Jaunzeme sešus gadus vadīja Konkurences padomi, bet pirms tam bija padomniece Latvijas pastāvīgajā pārstāvniecībā Eiropas Savienībā. Jaunzeme arī četrus gadus bija ģenerāldirektore Latvijas Darba devēju konfederācijā.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli

Šeit ir Latvija un viena valsts valoda – latviešu

Par ārlietu ministra maiņu, krievu valodu kā instrumentu Krievijas ģeopolitisko mērķu sasniegšanai mūsu publiskajā telpā un par globālo nenoteiktību intervijā Agnesei Margēvičai spriež politolo...

Ziņas

Vairāk Ziņas


Politika

Vairāk Politika


Rīgā

Vairāk Rīgā


Novados

Vairāk Novados


Kriminālziņas

Vairāk Kriminālziņas