Laika ziņas
Šodien
Daļēji saulains
Rīgā +14 °C
Daļēji saulains
Svētdiena, 5. maijs
Ģederts, Ģirts

Finanšu ministrs: Latvija būs aktīvs eirozonas partneris

Latvija nebūs kluss eirozonas partneris, mūsu valstij ir laba pieredze, ar ko dalīties, tāpēc tā būs aktīva Eiropas vienotās valūtas zonas dalībniece, šodien konferencē par eiro ieviešanu sacīja Latvijas finanšu ministrs Andris Vilks (V).

Viņš atzīmēja, ka eirozona ir Latvijas jau sen izvirzīts mērķis, ko bija sarežģīti sasniegt, bet tagad to ir izdevies izdarīt.

Vilks domā, ka savā ziņā varam arī pateikties ekonomiskajai krīzei, kuras pārvarēšanai Latvija bija spiesta īstenot strukturālās reformas. Izaugsmes laikā reformas varbūt nevarētu īstenot, bet krīze to palīdzēja izdarīt.

Pēc Latvijas finanšu ministra domām, arī dažām eirozonas valstīm būtu vajadzīgs ne tikai mērķis pārvarēt krīzi, bet arī kaut kas vairāk, kas spētu vienot cilvēkus. Mūsu valsts gadījumā tas bija izvirzītais mērķis - eirozona.

Runājot par Latviju eirozonā, Vilks arī atzina, ka Latvija būs solidāra ar tām valstīm, kas nonākušas grūtībās, bet vienlaikus Latvija mudinās citas valstis darīt to, ko Latvija jau paveikusi. Ja eirozonas valstīm ir izvirzīti nosacījumi, tad tie arī ir jāievēro, teica Vilks, atzīmējot, ka Latvija iestāsies par to, lai eirozonas valstis pašas ievērotu izvirzītās prasības. Piemēram, Latvija iestājas par fiskālās disciplīnas ievērošanu, un arī mūsu valsts nākamā gada budžets tiek gatavots, ievērojot fiskālo disciplīnu.

Savas uzrunas noslēgumā finanšu ministrs atzīmēja, ka pēc 111 dienām eirozona pievienosies Latvijai, izraisot klausītāju smieklus un smaidus.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Ziņas

Vairāk Ziņas


Politika

Vairāk Politika


Rīgā

Vairāk Rīgā


Novados

Vairāk Novados


Kriminālziņas

Vairāk Kriminālziņas