Laika ziņas
Šodien
Viegls lietus
Rīgā +8 °C
Viegls lietus
Piektdiena, 29. marts
Agija, Aldonis

Fizikas un ķīmijas valsts olimpiādes notiks tiešsaistē

Valsts olimpiādes fizikā un ķīmijā šogad notiks tiešsaistē, informēja Valsts izglītības satura centrs (VISC). Fizikas valsts 70.olimpiādes trešais posms notiks 31.martā plkst.10, savukārt ķīmijas valsts 61.olimpiādes trešais posms notiks 7.aprīlī plkst.10, izmantojot olimpiādes tīmekļa vietni.

Olimpiādes dalībnieks olimpiādi pildīs, atrodoties savās mājās, un pats olimpiādes dalībnieks ir atbildīgs par interneta pieslēgumu un datortehniku olimpiādes laikā.

Baltijas valstu informātikas olimpiāde (BOI), kuras norise bija plānota Ventspilī, no 27.aprīļa līdz 2.maijam, ir atcelta klātienē un organizatori pašlaik izskata un tuvākajā laikā informēs par risinājumiem olimpiādi rīkot tiešsaistē 2020.gada aprīļa beigās.

Atcelta arī Baltijas franču valodas olimpiāde Latvijā, Starptautiskā filozofija olimpiāde Portugālē, Baltijas valstu ķīmijas olimpiāde Lietuvā, atceltas arī Ziemeļvalstu - Baltijas valstu fizikas olimpiāde Igaunijā un Eiropas meiteņu matemātikas olimpiāde Nīderlandē, tomēr olimpiādes rīkotāji izskata iespēju rīkot šīs olimpiādes tiešsaistē.

Savukārt lēmums par izmaiņām vēl nav pieņemts par Baltijas valstu ģeogrāfijas olimpiādi Polijā, Starptautisko fizikas olimpiādi Lietuvā, Starptautisko informātikas olimpiādi Singapūrā, Starptautisko bioloģijas olimpiādi Japānā, Starptautisko ķīmijas olimpiādi Turcijā, Starptautisko matemātikas olimpiādi Krievijā un Starptautisko ģeogrāfijas olimpiādi Turcijā.

Turpretī Starptautiskā ekonomikas olimpiāde Kazahstānā pārcelta uz laiku ne ātrāk par 1.septembri un Starptautiskā dabaszinātņu olimpiāde Čehijā pārcelta uz 2020.gada septembri. Sīkāka informācija par izmaiņām olimpiādes norisēs sekos.

Jau vēstīts, ka vairāk nekā 850 miljonu bērnu un jauniešu, kas ir aptuveni puse no visiem pasaules skolēniem un studentiem, sakarā ar koronavīrua izraisītās slimības Covid-19 pandēmiju neapmeklē mācību iestādes. Saskaņā ar 18.martā UNESCO apkopotajiem datiem par situāciju izglītībā pasaulē 102 valstīs ir slēgtas visas izglītības iestādes, bet 11 valstīs - iestādes slēgtas atsevišķos reģionos.

UNESCO norāda, ka valstis cenšas to kompensēt ar apmācību attālināti, izmantojot tiešsaites pakalpojumus un augstāko tehnoloģiju risinājumus. Vairākās valstīs mācību stundas tiek pārraidītas arī televīzijā vai radio.

Līdz 14.aprīlim Latvijā saistībā ar koronavīrusa izraisīto slimību Covid-19 izsludināta ārkārtējā situācija, šajā laikā nosakot virkni ierobežojošu pasākumu ar mērķi ierobežot vīrusa izplatību.

Valdība ir nolēmusi skolās un augstskolās mācības organizēt attālināti. Tāpat nolemts, ka pirmsskolas izglītības iestādēm un iestādēm, kas nodrošina bērnu uzraudzības pakalpojumu, jānodrošina dežūrgrupu darbība, lai nepieciešamības gadījumā nodrošinātu pirmsskolas pakalpojumu sniegšanu vecākiem, kas paši nevar nodrošināt bērnu pieskatīšanu.

precizēta informācija 5.rindkopā

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Ziņas

Vairāk Ziņas


Politika

Vairāk Politika


Rīgā

Vairāk Rīgā


Novados

Vairāk Novados


Kriminālziņas

Vairāk Kriminālziņas