Laika ziņas
Šodien
Daļēji apmācies
Rīgā +10 °C
Daļēji apmācies
Piektdiena, 29. marts
Agija, Aldonis

FOTO: Ar jaunu rotaļu laukumu Bērnu slimnīcā Gaiļezers atklāta akcija Labestības diena

Šodien Bērnu slimnīcā Gaiļezers tika svinīgi atklāta 11. labdarības akcija Labestības diena un jaunais slimnīcas teritorijā novietotais rotaļu laukums, kas ienesīs prieku daudzu mazo pacientu ar kustību traucējumiem dzīvēs. Arī šogad akcijas organizatori LNT, Bērnu slimnīcas fonds, Rimi un Norvik Banka aicina ikvienu pievienoties Labestības dienai un palīdzēt bērniem, kuriem netrūkst iedvesmojošu sapņu!

Bērnu slimnīcas fonda vadītāja Liene Dambiņa: "Veselība ir cieši saistīta ar dzīves kvalitāti, taču arī atbalstoša, ērta vide, interesanti piedzīvojumi un mīļi cilvēki mūsu ikdienu var padarīt daudz vieglāku un priecīgāku. “Labestības dienu” akcijā rūpējamies gan par bērnu veselību, gan dzīves kvalitāti, un es ļoti priecājos, ka visapkārt ir tik daudz cilvēku, kuri apzinās, cik svarīgi ir palīdzēt bērniem justies labi, un ir gatavi nākt palīgā! Pagājušajā gadā kopā palīdzējām veseļoties Kasparam, Montai, Katrīnai un Markusam, un paveicām vēl vienu svarīgu darbu – izveidojām rotaļu laukumu Bērnu slimnīcas pacientiem ar garīgās veselības un kustību traucējumiem. Ilgi lolots sapnis ir piepildīts, un bērni, kuriem līdz šim nebija iespējas piedalīties spēļu laukuma piedzīvojumā, šobrīd ir ieguvuši brīnišķīgu vidi, kur priecāties un atpūsties! Kopā ar Emanuelu, Mihailu, Martu un Katrīnu un vēl 15 bērniem ļoti ceram uz līdzcilvēku atsaucību arī šogad, jo bērnu veselībai un dzīves kvalitātei nepieciešams atbalsts un sajūta par mīļajiem cilvēkiem blakus!"

Šogad palīdzību gaida 10 gadus vecais Emanuels, kura lielākais sapnis ir staigāt, tāpēc viņam nepieciešamas specializētas jaunas ortozes, 10 gadus vecais Mihails, kuram ir ļoti smaga alerģija un tās ārstniecības turpināšanai vajadzīgs speciāls medikaments, 8 gadus vecā Katrīna, kurai ir cukura diabēts un tamdēļ ļoti vajadzīgs jauns insulīna pumpis, kā arī 2 gadus vecā Marta, kurai ir smaga ģenētiska saslimšana un nepieciešama medicīniska aparatūra dzīvības funkciju uzturēšanai.

Rimi Latvia sabiedrisko attiecību vadītāja Inga Bite aicina: "Līdz ar daudzām citām aktivitātēm, kuras Rimi īsteno, piemēram, veicinot veselīgu dzīvesveidu sabiedrībā, atbalstot bērnus ar īpašām vajadzībām vai dzīvnieku patversmes, Labestības diena ir vēl viena iespēja, kur mēs varam pārliecināties par labo darbu lielo nozīmi! Ikviens vismazākais atbalsts Labestības dienā tuvina bērnus viņu sapņa piepildījumam un ļauj uzlabot viņu dzīves kvalitāti, tāpēc aicinām ikvienu Rimi un Supernetto veikalu apmeklētāju ziedot visā Latvijā pie kasēm esošajās ziedojumu kastēs vai lojalitātes kartes Mans Rimi līdzekļu uzkrājumu, lai palīdzētu bērniem veseļoties!"

Akcijas Labestības diena ietvaros ikvienam ir iespēja sniegt bērniem palīdzību, ziedojot portālā bsf.lv, izmantojot ziedojumu kastītes Rimi un Supernetto veikalos, ziedojot Mans Rimi naudas uzkrājumu kioskos vai mājas lapā mansrimi.lv, zvanot uz tālruni 90006486 (maksa par zvanu 1,42 eiro), tāpat no maija būs iespēja ziedot Norvik Bankas internetbankā e-norvik.eu un filiālēs. Ziedojumi tiek vākti ārstniecībai un rehabilitācijai, kas nav iekļauta valsts apmaksātajos medicīnas pakalpojumos, tādēļ sabiedrības līdzdalība un atbalsts ir ļoti nepieciešams.

Labestības dienā desmit gadu laikā saziedoti 2,3 miljoni eiro, ar kuriem nodrošināta palīdzība 423 bērniem, kā arī piepildīts bērnu sapnis par īpašu rotaļu laukumu Bērnu slimnīcas Gaiļezers teritorijā. Akcijas organizatori ir pateicīgi ikvienam, kurš Labestības dienas ietvaros palīdzēja bērniem sniegt pašu svarīgāko – uzlabot veselību un iegūt dzīvesprieku!

Top komentāri

mierīgs jautājums
m
Vai tad tas nebūs maksas rotaļu laukums gluži tāpat kā autostāvvieta pie šīs bērnu slimnīcas?
Skatīt visus komentārus

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli

Piektdien Latviju turpinās šķērsot nokrišņu zona

Piektdien Latviju turpinās šķērsot nokrišņu zona, debesis klās mākoņi un teritorijas lielākajā daļā palaikam līs, bet pēcpusdienā no dienvidrietumiem debesis sāks skaidroties un arī nokrišņi mitēsies,...

Ziņas

Vairāk Ziņas


Politika

Vairāk Politika


Rīgā

Vairāk Rīgā


Novados

Vairāk Novados


Kriminālziņas

Vairāk Kriminālziņas