Laika ziņas
Šodien
Sniega pārslas
Rīgā +1 °C
Sniega pārslas
Otrdiena, 19. marts
Jāzeps, Juzefa

FOTO: Mācībās Namejs 2018 izmēģina no Austrijas iegādātās haubices

Ādažu poligonā sestdien pirmo reizi militāro mācību uzdevumu izpildē tika iesaistītas pašgājējhaubiču sistēmas, kuras iegādātas no Austrijas, lai pilnveidotu Latvijas bruņoto spēku netiešās uguns atbalsta spēju, kā arī uzlabotu Latvijas spēju pilnvērtīgi integrēties NATO operācijās un mācībās, vēsta Aizsardzības ministrija.

“Efektīvi, jaudīgi un pārliecinoši. Esmu patiesi gandarīts, ka vien nepilnu gadu pēc pirmo pašgājējhaubiču sistēmu saņemšanas tās jau tiek pilnvērtīgi iesaistītas lielākajās militārajās mācībās kopš Latvijas neatkarības atgūšanas. Ar lepnumu varu teikt, ka netiešās uguns atbalsta spējas pilnveidošana ir ļoti nozīmīgs ieguldījums valsts aizsardzības sistēmas un reģionālās drošības stiprināšanā,” norāda Nacionālo bruņoto spēku komandieris ģenerālleitnants Leonīds Kalniņš.

No 20. augusta līdz 2. septembrim visā Latvijā notiek līdz šim lielākās militārās mācības Namejs 2018, lai pārbaudītu un pilnveidotu Nacionālo bruņoto spēku gatavību izvērsties valsts aizsardzības uzdevumu izpildei kā patstāvīgi tā arī kolektīvās aizsardzības sistēmas ietvaros.

Mācībās piedalās vairāk nekā 10 000 dalībnieku – Latvijas un sabiedroto spēku karavīri un zemessargi, rezerves karavīri, brīvprātīgie rezervisti, Aizsardzības ministrijas darbinieki un Iekšlietu ministrijas struktūru personāls – policisti un robežsargi.

Jau ziņots, ka 2017. gada aprīlī tika parakstīts divpusējs līgums starp Latvijas Aizsardzības ministriju un Austrijas Aizsardzības un sporta ministriju par M109A5Oe tipa pašgājējhaubiču sistēmu iegādi, tai skaitā uguns vadības un apmācības platformu iegādi. No Austrijas iegādātās 47 kaujas tehnikas vienības plānots saņemt līdz šā gada beigām.

Top komentāri

Ilona Kulda
I
Spēcīgi Bruņotie spēki var nodrošināt valsts aizsardzību pret citu valstu agresiju
mursis
m
Droši vien labi saglabājušies,ja jau var pārdot mūsējiem.Protams kara darbībās šis haubices nav piedalījušās un izskatās labi...
Ideja
I
Tad jau Beness Aijo var tikt aicināts par instruktoru jo tas zellis ir labi apguvis kā ar haibicēm rīkoties ukru teroristus bliezdams.
Skatīt visus komentārus

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Ziņas

Vairāk Ziņas


Politika

Vairāk Politika


Rīgā

Vairāk Rīgā


Novados

Vairāk Novados


Kriminālziņas

Vairāk Kriminālziņas