Laika ziņas
Šodien
Apmācies
Rīgā +1 °C
Apmācies
Piektdiena, 19. aprīlis
Vēsma, Fanija

FOTO: No Rumbulas uz Ukrainas frontes karstajiem punktiem izsūtīts ziedojums vairāk nekā 100 000 eiro vērtībā

Piektdien, 3. martā, no Rumbulas Industriālā parka tika izsūtīta atbalsta iniciatīvas Brīva Ukraina Eiropā organizēta kravas automašīna ar precēm vairāk nekā 100 000 eiro vērtībā. Sūtījuma galapunkts ir Ļviva, un ziedojumi uzreiz pēc to nogādāšanas preču saņemšanas punktā, tiks nosūtīti tālāk karavīriem aktīvajā karadarbības zonā.

Lielapjoma sūtījumā ietilpst divi lieljaudas strāvas transformatori, 30 strāvas ģeneratoru, medicīnas preces, tostarp, profesionāls ķirurgu aprīkojums un pārsēji, termālās redzamības iekārtas un optiskie tēmēkļi, divas vieglās automašīnas, tehniskie instrumenti, ortozes un citas preces, kuru kopējā vērtība sasniedz aptuveni 120 000 eiro.

Ziedotāju starpā ir tādi uzņēmumi kā “Latvijas Finieris”, “Depo”, “Dynasty”, “Eleving Group”, “Ave MTP”, “Dobeles sveces” u.c. Tāpat sūtījumu ir atbalstījusi biedrība “Labdarības lapa”, biedrība “Tev”, kā arī privātie ziedotāji.

Kā skaidro “Prudentia” vadošais partneris un valdes priekšsēdētājs, un “Brīva Ukraina Eiropā” koordinators Kārlis Krastiņš, šī atbalsta iniciatīva atšķiras ar to, ka tās ziedoto preču gala saņēmējs ir Ukrainas armija, nevis karā cietušie. “Man ir liels gods būt daļai no atbalsta iniciatīvas un palīdzēt Ukrainas armijai nodrošināt funkcijas, kas veicina karavīru spēju cīnīties frontes karstajos punktos. Jau no pirmās dienas par savu uzdevumu esam noteikuši mērķēta un koordinēta atbalsta sniegšanu Ukrainas armijas brīvprātīgajiem. Uzskatu, ka ir svarīgi palīdzēt tieši armijai, jo tikai tā var atbrīvot Ukrainu no iebrucējiem un nodrošināt mieru un drošību,” uzsver K. Krastiņš.

“Latvijas Finieris” pārstāve Jolanta Medne skaidro, ka līdz ar kara sākumu 2022. gada 24. februārī, “Latvijas Finieris” pieņēma lēmumu un apņēmās savu iespēju robežās atbalstīt un sniegt palīdzību Ukrainai kara gaitās. “Mēs esam izpildījuši solījumu – sākot ar pagājušo gadu un līdz pat šim brīdim, par katru Latvijā nopirkto bērza finierkluču kubikmetru, ko “Latvijas Finieris”  pārstrādā vērtīgos eksporta produktos, Ukrainas cilvēku atbalstam tiek novirzīti 5 eiro. Šobrīd ir savākta un ziedota visai ievērojama summa – teju 2,5 miljoni eiro. Mums ir liels gods būt par vienu no “Brīva Ukraina Eiropā” atbalstītājiem un kopīgiem spēkiem sniegt arī savu palīdzības roku Ukrainas armijai,” stāsta J. Medne. 

Kā norāda iniciatīvas autori, šī šobrīd ir lielākā sagādātā krava projekta vēsturē, tomēr ne pēdējā. Arī turpmāk, ciešā sadarbībā ar Ukrainas armijas vienībām, kā arī Ļvivas Medicīnas korpusu, ir plānots gādāt par jauniem sūtījumiem.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli

Šeit ir Latvija un viena valsts valoda – latviešu

Par ārlietu ministra maiņu, krievu valodu kā instrumentu Krievijas ģeopolitisko mērķu sasniegšanai mūsu publiskajā telpā un par globālo nenoteiktību intervijā Agnesei Margēvičai spriež politolo...

Ziņas

Vairāk Ziņas


Politika

Vairāk Politika


Rīgā

Vairāk Rīgā


Novados

Vairāk Novados


Kriminālziņas

Vairāk Kriminālziņas