Laika ziņas
Šodien
Daļēji apmācies
Rīgā +6 °C
Daļēji apmācies
Ceturtdiena, 9. maijs
Klāvs, Einārs, Ervīns

FOTO: Polijas prezidents Duda Rīgas pilī tiekas ar Vējoni

Polijas prezidents Andžejs Duda, kurš no 26.jūnija līdz 28.jūnijam oficiālā vizītē apmeklē Latviju, šodien Rīgas pilī tiksies ar Latvijas Valsts prezidentu Raimondu Vējoni, aģentūru LETA informēja Valsts prezidenta kancelejā.

Duda Latvijā viesojas kopā ar kundzi Agatu Kornhauseri-Dudu un plkst.11 pie Rīgas pils paredzēta viņu oficiālā sagaidīšanas ceremonija, savukārt plkst.11.15 oficiālais foto un parakstīšanās viesu grāmatā. Plkst.11.30 Rīgas pilī plānota Polijas prezidenta, viņa kundzes un Latvijas Valsts prezidenta un viņa kundzes Ivetas Vējones divpusējā tikšanās.

Plkst.12 notiks Dudas un Vējoņa delegāciju tikšanās, bet plkst.12.30 plānots kopīgs preses paziņojums. Plkst.13 notiks svinīgā ziedu nolikšanas ceremonija pie Brīvības pieminekļa, bet plkst.15.15 Latvijas Nacionālajā bibliotēkā Vējonis un viņa kundze piedalīsies Polijas prezidenta un viņa kundzes grāmatas dāvināšanas ceremonijā Tautas grāmatu plauktam.

Plkst.19.30 Rīgas pilī notiks Vējoņa un viņa kundzes rīkotās oficiālās vakariņas par godu Polijas prezidenta un viņa kundzes oficiālai vizītei Latvijā.

Valsts prezidenta kancelejā norāda, ka vizīte būs veltīta Latvijas valsts simtgadei. Iecerēts, ka viesošanās stiprinās abu valstu divpusējās attiecības, kurās īpaša nozīme būs reģiona drošības, transporta un enerģētikas infrastruktūras attīstībai, kā arī Eiropas Savienības daudzgadu budžeta jautājumiem.

28.jūnijā Polijas prezidentam paredzēts apmeklēt Ādažu militāro bāzi, lai tiktos ar Polijas kontingenta karavīriem.

Vizīte turpināsies Daugavpilī, kur Polijas prezidents kopā ar Latvijas Valsts prezidentu svinīgā ceremonijā noliks ziedus Latvijas Neatkarības cīņās kritušo poļu karavīru piemiņas vietā Slobodkā un atklās Polijas karalim Stefanam Batorijam veltītu pieminekli. Savukārt vizītes noslēgumā Polijas prezidents piedalīsies Latvijas Poļu savienības rīkotajā Polijas Neatkarības simtgades atjaunošanai veltītajā pasākumā Daugavpils teātrī.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Ziņas

Vairāk Ziņas


Politika

Vairāk Politika


Rīgā

Vairāk Rīgā


Novados

Vairāk Novados


Kriminālziņas

Vairāk Kriminālziņas