Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +8 °C
Skaidrs
Svētdiena, 5. maijs
Ģederts, Ģirts

FOTO: VID muitas amatpersonas kravas automašīnas slēptuvē atklāj 2,38 kilogramus heroīna

Veicot muitas kontroles pasākumus uz Latvijas-Baltkrievijas robežas, kravas mašīnas puspiekabes aizmugurējās durvīs speciāli izveidotā slēptuvē Valsts ieņēmumu dienesta (turpmāk – VID) muitas amatpersonas atklāja 2 385,22 gramus heroīna, portālu Diena.lv informēja VID.

Šī gada 10. novembrī VID Silenes muitas kontroles punktā iebrauca Lietuvas Republikā reģistrēta kravas automašīna bez kravas, ko vadīja kāds Lietuvas pilsonis. Uz aizdomu pamata transportlīdzeklis tika novirzīts skenēšanai. Veicot skenētā attēla analīzi, tika konstatēts, ka puspiekabes (refrižeratora) aizmugurējās durvīs ir izveidota slēptuve. Demontējot metāla plāksnes durvju augšējā daļā, VID muitas amatpersonas atklāja, ka slēptuvē atrodas 15 paciņas, kas cieši aptītas ar līmlenti un iesietas tievā, garā virvē. Veicot testu, lai pārliecinātos, vai paciņā esošās vielas sastāvā ir narkotiskās vielas, tā rezultāts bija pozitīvs. 

Izņemtās paciņas tika nosūtītas ekspertīzei, un saskaņā ar tās rezultātiem izņemtās vielas kopsvars ir 7 721 grams, no tā - 2 385,22 grami ir heroīns. 

2015. gada 11. novembrī VID Muitas policijas pārvaldē tika uzsākts kriminālprocess saskaņā ar Krimināllikuma 1901.panta otrā daļā paredzētā noziedzīga nodarījuma pazīmēm par narkotisko vai psihotropo vielu pārvietošanu pāri Latvijas Republikas valsts robežai nelikumīgā veidā, kas izdarīts personu grupā pēc iepriekšējās vienošanas vai lielā apmērā.

Kriminālprocesa ietvaros Lietuvas pilsonim 2015. gada 12. novembrī  tika piemērots drošības līdzeklis – apcietinājums. Kravas automašīna ar puspiekabi kā lietiskie pierādījumi nodoti glabāšanā Nodrošinājuma valsts aģentūrā.

Šobrīd kriminālprocesā turpinās pirmstiesas izmeklēšana un izmeklēšanas interesēs plašāka informācija netiek sniegta.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Ziņas

Vairāk Ziņas


Politika

Vairāk Politika


Rīgā

Vairāk Rīgā


Novados

Vairāk Novados


Kriminālziņas

Vairāk Kriminālziņas